Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lupič z benzínky v Úštěku se přiznal i k loupeži na poště ve Cvikově

Muž, který v únoru tohoto roku přepadl benzínovou čerpací stanici v Úštěku na Litoměřicku, a jehož ve stejný den dopadli policisté na Českolipsku, se přiznal, že přepadl i poštu ve Cvikově. Cvikovský poštovní úřad vyloupil loni 7. prosince, kdy hrozil zaměstnankyním pobočky zbraní a odnesl odsud několik desítek tisíc korun. Policistům se k přepadení počty ve Cvikově přiznal.

Poštu ve Cvikově přepadl lupič s pistolí. Odnesl si hotovost

Pobočku pošty ve Cvikově ve čtvrtek odpoledne přepadl lupič. Podle policie si odnesl nespecifický obnos peněz. Policisté po něm pátrají, lupiči v případě dopadení hrozí až deset let vězení.

K loupeži na poště ve Cvikově se kriminalistům přiznal a vysvětlil ji tím, že mu jako ústeckému bezdomovci chyběly finanční prostředky,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Na Českolipsko přijel muž vloni v prosinci za příbuznými a snažil se tu schovat před nástupem do vězení, kde měl v té době pobývat. K loupeži ve Cvikově se odhodlal 7. prosince 2023 po jedné hodině po poledni. Vstoupil tehdy do zdejší pobočky se zakrytým obličejem a kapucí na hlavě a hrozil pistolí. Obsluze podstrčil lísteček, na němž bylo napsáno, aby vydala peníze a ukazoval zbraň. Žena za přepážkou mu v obavě o život vydala několik desítek tisíc korun a on i s lupem odešel.

Údajně použil dětskou plastovou pistoli a po činu se jí podle svých slov zbavil. Zda o zbrani vypovídá pravdivě, nevíme. Ať už hrozil poštovní úřednici dětskou plastovou pistolkou, anebo skutečnou zbraní, svým jednáním, tak jako tak, naplnil skutkovou podstatu zločinu loupeže, za který mu hrozí desetiletý trest odnětí svobody. Usnesení o zahájení trestního stíhání pro uvedený skutek si už osobně převzal ve věznici,“ popsala Baláková.

Tam sedí muž za přepadení benzínové čerpací stanice v Úštěku na Litoměřicku. Tehdy jej při útěku z místa činu na Českolipsku dopadli zdejší policisté. Za přepadení benzínky byl obviněn ze zvlášť závažného přečinu loupeže a nyní si za něj odpykává trest, který se mu nejspíš protáhne, až mu soud přičte i trest za přepadení pošty ve Cvikově.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky lupič, pošta, benzínka, přepadení, obvinění, Liberecko, Ústecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič z benzínky v Úštěku se přiznal i k loupeži na poště ve Cvikově  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.