Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na motorce ujížděl skoro dvoustovkou, ukázalo se, že byl pod vlivem drog

Rychlou jízdou upoutal 12. dubna ve večerních hodinách, na silnici I/35, motocykl zeleno-černém barvy. Seděli na něm dva lidé a vyjížděli směrem z Liberce. Hlídka se proto vydala za nimi.

Řidič si policistů všiml a snažil se co nejrychleji vzdálit. Na výzvu k zastavení, ať zvukovou výstrahou či majáky a červeně zářícím nápisem stop nereagoval, a naopak rychlost ještě zvýšil.  Tachometr ukazoval rychlost přes 170 km za hodinu.

Před libereckým tunelem se snažil podjet jedoucí vozidlo z pravé strany v prostoru, kde se komunikace úží do jednoho jízdního pruhu. Manévr ale skončil střetem s osobním vozidlem Hyundai a těsným zastavením před svodidly. Naštěstí nedošlo ke zranění osob, protože motocyklista a jeho spolujezdkyně měli za jízdy nasazenou přílbu,“ popsala další děj mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Zakrátko se ukázalo, co pohánělo motorkáře ke snaze ujet. Dechová zkouška na alkohol sice byla negativní, ovšem test na přítomnost omamné a psychotropní látky vyšel s pozitivním výsledkem na Amphetamin či Metamphetamin. Policisté ke všemu našli u muže průhledný sáček s obsahem zelené sušiny, u které provedený test prokázal přítomnost látky THC. Na místě mu tak uložili blokovou pokutu za přechovávání omamné a psychotropní látky.

Testu na alkohol, podle běžných postupů, policisté podrobili i šoféra Hyundaie, který se k nehodě dostal nechtíc. Naměřili u něj hodnotu 0,59 a 0,64 promile alkoholu v dechu. Jednapadesátiletý řidič osobního automobilu s hodnotami souhlasil. 

Během kontrol v dostupných evidencích policisté také zjistili, že 45letý řidič motocyklu má vyslovený platný zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel do července letošního roku. Policisté z dopravního inspektorátu v Liberci tak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky motorkář, omamné látky, nehoda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na motorce ujížděl skoro dvoustovkou, ukázalo se, že byl pod vlivem drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.