Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bývalé sídlo městské policie v Liberci se bourá. Prostor zatím poslouží jako parkoviště

Na místě bývalého sídla strážníků v dolním centru Liberce bude zatím parkoviště. Budovu v ulici Dr. Milady Horákové současný majitel bourá, protože je ve špatném technickém stavu. Vyplývá to z vyjádření Ondřeje Paclta, mluvčího skupiny Syner Group, jejíž jedna firma objekt vlastní.

Městská policie měla v někdejším sídle Okresního podniku bytového hospodářství svoji hlavní základnu od roku 1993 dalších 14 let, než se přestěhovala do budovy Uranu, kde je dosud. Město pro opuštěnou budovu nemělo využití a nakonec ji prodalo.

Plánů na využití prázdného několikapatrového domu bylo podle mluvčího současného vlastníka několik. „Kompletní rekonstrukce však nepřicházela v úvahu kvůli zastaralému dispozičnímu a technickému řešení samotného objektu, celého areálu i související infrastruktury. Na špatném stavu se navíc podepsalo, že objekt byl řadu let opuštěný a pouze udržovaný, proto jsme z preventivních a bezpečnostních důvodů přistoupili k jeho demolici," řekl Paclt.

Po zkultivování celé plochy bude podle něj zatím plnit roli parkoviště pro uživatele vedlejší kancelářské budovy S tower. „Do budoucna připravujeme plán na celkovou revitalizaci tohoto území, ale jsme na úplném začátku a je to běh na dlouhou trať. Navíc ve druhé polovině areálu máme stále fungující nájemce," dodal Paclt.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky ČR, stavby, Liberec, policie, parkoviště, Milada Horáková, SYNER Group a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

To je problém udělat nějaké fotografie? Evidentně ano. Je lehčí vložit fotku brněnských strážníků, než zvednou zadek a jít něco vyfotit.

Úterý, 26. července 2022, 07:09Odpovědět

Bývalé sídlo městské policie v Liberci se bourá. Prostor zatím poslouží jako parkoviště  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.