Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Jablonci rozšířili počet míst, kde se nesmí žebrat a pít alkohol

Opakující se stížnosti na popíjení alkoholu na veřejných prostranstvích a žebrání přiměly jablonecké zastupitele k úpravám městských vyhlášek. Upravili hned tři z nich.

Novely se dočkala vyhláška z roku 2010, která mimo jiné stanovuje místa, kde se nesmí popíjet veřejně alkohol. Počet těchto míst nové znění rozšiřuje.

Důvodem rozšíření byly opakované stížnosti občanů, ale i ochrana území, kterým je kupříkladu rýnovický hřbitov. Konzumace alkoholu na veřejných místech má zásadní negativní dopady. Zdržuje se tam větší množství nepřizpůsobivých občanů, kteří jsou v opilosti hluční, obtěžují ostatní a často místo znečišťují. Vyhláška má sloužit jako nástroj pro městské strážníky, aby mohli proti takovému jednání zakročit,“ konstatuje jablonecký primátor Miloš Vele.

Další úpravy se dočkala vyhláška stanovující zákaz žebrání. Ta byla rovněž naposledy měněna v roce 2010 a zastupitelé nyní i v tomto případě souhlasili s rozšířením o další lokality, kde se nesmí žebrat. Nově je to zakázáno v okolí sta metrů od PENNY Marketu, v areálu OC Rýnovka a Vendo Park včetně parkovišť. „Tyto lokality dlouhodobě městská policie označovala jako problémové a hromadily se na ně stížnosti občanů,” připomíná primátor Vele.

Zastupitelé do třetice schválili i novelu vyhlášky o nočním klidu ve městě, kdy došlo k novelizaci verze z roku 2016.

Vypuštěné jsou z ní akce, které se už dlouhodobě nepořádají. Naopak zařazené byly dvě nové, a to Jablonecká Perle na Horním náměstí a sportovní IMP Cup v areálu hotelu Břízky. U obou se počítá se zkrácením doby nočního klidu od půlnoci do šesté hodiny ranní následujícího dne. Běžně je doba nočního klidu stanovená zákonem od 22 do 6 hodiny ranní,“ doplnila mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vyhlášky, alkohol, žebrání, noční klid, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci rozšířili počet míst, kde se nesmí žebrat a pít alkohol  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.