Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Doprava

Rekonstrukce tramvajové trati do Jablonce začne až příští rok

Rekonstrukce posledního úseku tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou začne zřejmě až v polovině příštího roku. Náklady na rekonstrukci zbylého zhruba pětikilometrového úseku a prodloužení o dalších 800 metrů přes centrum Jablonce na nový...

Na průjezd Londýnskou zapomeňte. Od pondělí se na celé prázdniny zcela uzavře

Od pondělí 1. července se na celé dva měsíce úplně uzavře Londýnská ulice v úseku od mostu za křižovatku s Růžodolskou ulicí. Linky městské dopravy budou jezdit objízdnou trasou. V ulici se budou rekonstruovat inženýrské sítě.

Linka 600 ke Globusu se rušit nebude. Přispěje na ni město, od pondělí bude jezdit jinak

Dlouho to vypadalo, že linka 600 jezdící mezi Fügnerkou a Globusem bude zrušena. Samotný Globus už ji financovat nechtěl, po jednáních ale linka zůstala zachována, na její provoz přispěje jak město, tak další obchodníci ze zóny.

Oprava mostu přes Jizeru v Turnově se zdrží. Musí se udělat diagnostický průzkum

Na silnici první třídy č. 35 právě probíhá oprava mostu přes Jizeru. Původně mělo být hotovo ještě v letošním roce. Kvůli diagnostickému průzkumu, bez kterého nemohou práce pokračovat, se ale rekonstrukce protáhne a skončí až příští rok na jaře.

Pozor, děti v autech jedou na prázdniny

Úterý, 25. června 2019, 08:12Doprava

Pozor, děti v autech jedou na prázdniny

V letních měsících jsou děti na silnicích nejohroženější. Nebezpečí jim hrozí i v roli spolucestujících v autě. Co si tedy připomenout před začátkem letních prázdnin? A je možné se věnovat dopravní výchově hrou i o prázdninách?

Známe celkového vítěze Dopravní soutěže mladých cyklistů

Ve dnech 18. až 20. června se v Liberci uskutečnilo republikové finále Dopravní soutěže mladých cyklistů. Finále soutěže, která letos slaví čtyřicetileté výročí, se do města pod Ještědem vrátilo po 15 letech.

Liberecký kraj žádá prověrku rozhodnutí ÚOHS v autobusové dopravě

Liberecký kraj žádá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), aby prověřil vlastní postup a rozhodnutí v několika zakázkách na autobusovou dopravu. Vedení kraje se domnívá, že antimonopolní úřad mohl svým rozhodnutím kraj poškodit.

Rekonstrukce sítí v centru Jablonce začnou nakonec až v srpnu

Rekonstrukce inženýrských sítí, které měly v centru Jablonce nad Nisou začít od července, nabraly skluz. Kvůli zpoždění výběru jednoho z dodavatelů se zahájení prací posunulo až na začátek srpna. Práce zkomplikují dopravu kolem křižovatky ulic...

V červenci nepojedou vlaky mezi Frýdlantem a Jindřichovicemi, trať čeká oprava

Kvůli plánované opravě železničního svršku nepojedou skoro celý červenec vlaky mezi Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem.

Oblíbený turistický vlak k Mácháči vyjede letos poprvé přesně za týden

Ani v letošní letní sezóně nebude chybět oblíbený a nejvýznamnější turistický vlak na trati mezi Libercem a Máchovým jezerem. Během léta ujede víc než 3 000 kilometrů.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.