Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Doprava

Silničářům se podařilo zprůjezdnit silnici na Zlaté návrší. Začaly jezdit autobusy

Až k Vrbatově boudě na Zlatém návrší se mohou od soboty 25. května nechat autobusem vyvézt turisté. Provoz totiž zahájilo sezonní autobusové spojení číslo 991 Jilemnice – Vítkovice, Horní Mísečky – Vítkovice, Zlaté návrší.

V pondělí se uzavře Klostermannova ulice, spojka od průmyslovky k nemocnici

Rekonstrukce plynovodu a poté i kanalizace a vodovodu. To je důvod další liberecké uzavírky, tentokrát Klostermannovy ulice mezi Husovou ulicí a Masarykovou třídou. Silnice bude zcela uzavřená, a to až do 30. listopadu, tedy půl roku.

Kraj získal ze Státního fondu dopravní infrastruktury 107 milionů korun na rekonstrukce silnic

Na letošní rok dal stát na rekonstrukce silnic II. a III. třídy 107,027 milionu korun z původně slíbených 163 milionů. Z vlastního rozpočtu kraj vyčlení dalších 32 milionů. Díky navýšení vlastních finančních prostředků kraj zahájí rekonstrukce na...

Z Liberce do Drážďan a Žitavy budou dál jezdit vlaky Trilex

Z Liberce do Drážďan a přes Německo do Ústeckého kraje budou dál jezdit vlaky Trilex. Společnost Die Länderbahn (dříve Vogtlandbahn) získala ve společné německo-české veřejné soutěži zakázku až do roku 2031. Dopravce zachová současný komfort...

Kraj za tramvaj 11 zaplatí 18 milionů, o zbytek nákladů se podělí Jablonec a Liberec

Provoz tramvajové dopravy na trase mezi Libercem a Jabloncem vyjde ročně přibližně na sto milionů korun. O zafinancování „jedenáctky“ se musí podělit Liberec, Jablonec nad Nisou a kraj.

Mezi Mimoní a Zákupy dojde na začátku června k výluce, vlaky pět dní nepojedou

V úseku Mimoň – Zákupy od 3. do 7. června nepojedou žádné vlakové spoje. Nepřetržitou výluku si vyžádá plánovaná rekonstrukce propustku.

Spodní část ulice Boženy Němcové je uzavřená. Mění se vodovodní potrubí

V příštích týdnech a měsících musí řidiči v Liberci počítat s další komplikací. Tou je uzavření ulice Boženy Němcové. Jako součást první etapy je už nyní uzavřena spodní část, poté dojde na tu horní, směrem k náměstí Českých bratří.

Kraj, Liberec a Jablonec se dohodly na financování tramvaje mezi městy

Liberecký kraj, města Liberec a Jablonec nad Nisou se po měsících vyjednávání dohodly na financování tramvajové linky 11 mezi oběma městy. Dohoda o financování provozu je nutná, aby mohl liberecký dopravní podnik požádat o dotace na plánované...

K liberecké nemocnici a plánovanému centru pohodlně, doveze vás tam autobus

Na vyšetření nebo na návštěvu do nemocnice vás v budoucnu doveze autobus městské hromadné dopravy. Nebude to ale zítra. Vedení města zatím řeší dopravní napojení.

Evropský dům bude v pátek bez elektřiny. Zákaznické centrum zavře už v poledne

Plánovaná odstávka elektrické energie omezí v pátek provoz Zákaznického centra IDOL/OPUSCARD v Liberci v Evropském domě. Lidé budou moci využít ostatní místa.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.