Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Doprava

Silnice kolem Souše bude opět průjezdná od páteční půlnoci

V noci z pátku na sobotu bude opět průjezdná silnice druhé třídy č. 290 vedoucí kolem Souše. Pro některé řidiče se tak opět výunamně zkrátí cestování.

Stav mostu na průtahu Libercem není žádná sláva. Potřebuje kompletní opravu

Tohle asi moc libereckých řidičů nepotěší. Stav mostu na průtahu městem je v špatném stavu. Ten si už vyžádal nějaká dopravní omezení. Řešením je kompletní rekonstrukce, ta ale jistě letos nezačne.

Opravdu dojde na plánované opravy silnic? Kraj nedostal tolik peněz, v kolik doufal

Kraj nedostane od státu takovou částku, s jakou počítal. Nyní jsou tedy určité plánované rekonstrukce silnic v ohrožení.

Železniční trať z Pardubic do Liberce slaví 160 let, nezměnila se

Železniční trať z Pardubic do Liberce slaví 160 let, první vlak do Liberce dorazil 1. května 1859. Navzdory stamilionovým investicím do modernizace se trať příliš nezměnila. Stále je jen jednokolejná a chybí jí elektrifikace. Na území Libereckého...

Kraj dostane na rekonstrukce silnic od státu jen polovinu peněz. Některé opravy nezačnou

Liberecký kraj letos počítal s opravami silnic druhých a třetích tříd za 300 milionů korun. Od státu měl přislíbeno milionů 160, dostane ale jen polovinu. Kraj tak musí chybějící finance hledat jinde a některé projekty odložit.

FOTO: S námi jen bezpečně v OC Forum v Liberci

Páteční dopoledne u obchodního centra Forum patřilo stovkám dětí z libereckých základních škol. Nejen ony se mohly od zkušených odborníků z Týmu silniční bezpečnosti dozvědět, jak vybrat správnou autosedačku či cyklistickou přilbu, nebo jak se může...

Alkohol u cyklistů policie netoleruje. Bruslaři jsou na tom podle zákona jinak

Cyklostezky jsou v posledních dnech nacpané k prasknutí. Lidé vyjíždějí na kolech, kolečkových bruslích či koloběžkách, a na výletě si dají jedno nebo dvě piva na osvěžení a vyrazí zpět. Kolaři si bohužel musí dopřát pivo nealkoholické, jak je to...

Liberec schválil změnu územního plánu nutnou pro stavbu nového pavilonu nemocnice

Liberečtí zastupitelé dnes schválili dílčí změnu územního plánu, která umožní výstavbu parkovacího domu v areálu krajské nemocnice. Parkoviště je podmínkou pro výstavbu nového pavilonu urgentní péče za 1,9 miliardy korun.

Rychlé železniční spojení Liberce s Prahou podle studie není možné, kraj to ale odmítá

Není žádnou novinkou, že Liberecký kraj se snaží zlepšit železniční dopravu z Liberce do Prahy. Zatím se ale nepodařilo ideální řešení najít. Podle studií proveditelnosti totiž není možné utvořit takové napojení, jaké kraj požaduje.

S námi jen bezpečně. Děti se před Forem dozví, jak se chovat v provozu

Akci pro všechny, co se pohybují v provozu, ať už pěšky, na kole nebo v autě si na páteční dopoledne připravil Tým silniční bezpečnosti. Především děti si budou moci v přízemí OC Forum a na prostranství před Domem kultury vyzkoušet řadu věcí.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.