Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Doprava

Údržba krajských silnic se prodražila o sedmnáct milionů. Úklid často komplikovali neukáznění řidiči

Dva tisíce kilometrů silnic udržovala v zimě krajská společnost Silnice LK. Náklady v zimním období byly letos o 17 milionů vyšší než loni, celkem se vyšplhaly na 127,3 milionu korun.

Od zítřka bude v Londýnské částečná uzavírka, přípravné práce už odstartovaly

Liberečtí řidiči by si měli dát pozor, od zítřejšího dne totiž bude v Londýnské ulici částečná uzavírka.

Začíná výluka do Lidových sadů. Tramvaje nepojedou až do konce května

Na více než měsíc nahradí autobusy tramvajovou dopravu mezi Fügnerovou a Lidovými sady. Důvodem je oprava kolejí právě v Lidových sadech. I kvůli tomu dopravní podnik v minulých dnech nakoupil ojeté autobusy z Prahy.

V Jablonném se postupně uzavřou železniční přejezdy

Z důvodu plánované rekonstrukce dojde v květnu postupně na uzavírky jednotlivých železničních přejezdů v Jablonném v Podještědí. Naštěstí rekonstrukce bude probíhat postupně a nebudou tedy uzavřeny všechny přejezdy najednou.

Dopravní podnik koupil šest ojetých kloubových autobusů z Prahy. Jeden vyšel na sto tisíc

Už za pár dní bude libereckou MHD zajišťovat šest nových kloubových autobusů. Tedy nových, jsou ojeté a do Liberce dorazily už minulý týden z Prahy, kde ještě začátkem dubna jezdily.

Nový autobusák postaví kraj, dohodl se na tom s Libercem. Vyjít může až na dvě stě milionů

Liberecký kraj a město Liberec se dohodly na výstavbě dopravního terminálu v prostoru současného autobusového nádraží. Náklady na výstavbu objektu se zhruba 12 stáními pro autobusy a parkovacím domem pro 400 aut se odhadují na 100 až 200 milionů...

VIDEO: Motocyklisté mají za sebou nejhorší rok. Co dělat, aby ten letošní byl lepší?

Uplynulý rok byl z pohledu nehodovosti motocyklistů opravdu nešťastný. Ze všech usmrcených osob na silnicích bylo 91 právě motocyklistů. To představuje 16,1 procent ze všech obětí nehod, což je historické maximum. Nehod s účastí motocyklistů bylo v...

Dopravní hřiště patřilo malým cyklistům. Soutěže se účastnilo 140 dětí

Ve dnech 9. až 11 dubna 2019 se na dětském dopravním hřišti v Liberci uskutečnily oblastní kola Dopravní soutěže mladých cyklistů. Každoroční soutěž připravili strážníci městské policie Liberec společně s Libereckým krajem, BESIPem, Týmem silniční...

Od zítřka bude uzavřená část ulice Pod Špičákem v České Lípě

Již zítra ráno se rozběhne rekonstrukce ulice ve Staré Lípě u nemocnice. Oprava ulice Pod Špičákem je rozdělena do tří etap, podle kterých jsou také naplánované uzavírky.

VIDEO: Na nákupy o víkendu? Snad raději ne

Včera nebylo zrovna počasí na vejletění. A v Liberci využilo hodně lidí studený den k nákupům. Na průtahu Libercem to, jak ukazuje video, vypadalo jako novodobá fronta na banány. Místo fronty lidí, fronta aut.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.