Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Doprava

V TENTO DEN: Neovladatelná tramvaj se řítila Libercem. U zastávky Malodoubská projela domem

Je to přesně padesát let, kdy v Liberci došlo k nehodě tramvaje. Na tom by nebylo nic až tak neobvyklého, tahle nehoda se ale vymykala. Byl pátek 20. prosince 1968 a tramvaj se od Spáleniště řítila z kopce na Liberec. Nehodu nyní připomněl...

Předvánoční shon se projevuje i na silnicích. V centru Liberce kolabuje doprava

Vánoce, Vánoce přicházejí... Svátky klidu a míru se nezastavitelně blíží. Na silnicích ovšem zatím příliš klidu není. V centru Liberce vázne doprava.

Liberec chce od Jablonce dvakrát víc peněz na tramvajovou trať mezi městy

Liberec chce od Jablonce dvakrát víc peněz na zajištění provozu tramvajové tratě, která spojuje obě města. Ročně by mělo jít zhruba o 22 milionů korun. Platnost současné smlouvy vyprší na konci letošního roku. Provoz na trati by ale podle...

Meteohlásky varují řidiče před nástrahami počasí. Město na ně získalo dotaci

Liberec spustil nový informační systém s meteohláskami. Řidiče má v zimě varovat před nástrahami počasí. Jako priorita je nastavena namrzající vozovka.

Valná hromada, na které se změnilo řízení dopravního podniku, platí. Rozhodl o tom soud

Liberecký krajský soud tento týden zamítl návrh Jablonce na neplatnost květnové valné hromady Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce (DPMLJ). Liberec na ní jako většinový akcionář prosadil změnu stanov, jejímž smyslem bylo jiné řízení...

FOTO: Narušený dům na Americké šel k zemi. Na křižovatce vyroste kruháč

Ruina domu na křižovatce ulic Uralská a Americká byla nebezpečná, a tak musela k zemi. Demolice probíhá právě v těchto dnech, z domu už je jen hromada cihel. Do několika let by tu měla vyrůst kruhová křižovatka.

Od rána neprojedete Podhorskou ulicí, v budově školy se zhroutila zeď, špatná statika budovy je nebezpečná

Ve Střední škole řemesel a služeb se při rekonstrukci zhroutila část zdi v prvním a druhém patře. Jelikož je stav budovy havarijní, od zítřka dopravně vytíženou jabloneckou ulicí neprojedete. Uzavírka začne ráno mezi sedmou a osmou hodinou ranní.

Konec přeplněného Šalďáku? Liberec vidí záchranu ve vybudování Nové Pastýřské

Centrum Liberce protne zcela nová silnice, ta povede z ulice Sokolská na Tržní náměstí. Stavba by měla přinést úlevu řidičům, kteří každodenně ve špičce jedou přes Šaldovo náměstí i obyvatelům Rumjancevovy ulice.

Dopravní výchova zážitkem v Libereckém kraji

Zážitkový dopolední program s názvem „Kamarádím se s Markétou, proto vím, jak se chovat bezpečně v silničním provozu“ v roce 2018 absolvovalo více než 5 000 dětí a žáků z Libereckého kraje. Seminář pro pedagogy, který je také zážitkovou formou,...

Ve veřejné dopravě stále mnoho lidí platí hotovostí, i když je to nevýhodné

Podle informací Koordinátora veřejné dopravy Libereckého kraje (KORID LK) přibylo cestujících využívajících veřejnou dopravu. Zároveň se ale zvýšil i počet osob platících hotovostí, a to i přes výrazné slevy na kartu Opuscard.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.