Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Doprava

FOTO, VIDEO: Nová silnice otevřela. Cesta mezi Libercem a Jabloncem se zkrátí na minuty

Dlouhé roky se o kvalitním spojení do Jablonce mluvilo, poslední dva roky se konečně stavělo. A dnes se otevírá. Silnice mezi Libercem a Jabloncem je opravdu hotová a cestování mezi oběma městy se nyní zkrátilo na pouhé minuty.

Tramvaje mezi Vratislavicemi a Jabloncem nejezdily kvůli výpadku proudu

Rozsáhlý výpadek elektrického proudu v oblasti zapříčinil, že mezi Vratislavicemi a Jabloncem zhruba hodinu nejezdily tramvaje. Ty nahradily autobusy.

U Bezdězu se srazily dva kamiony. Silnice byla hodiny uzavřená

K dopravní nehodě došlo dopoledne ve středu 30.května u obce Bezděz, kde se srazily dva kamiony. Nehoda se obešla bez zranění ale silnice byla několik hodin uzavřená uzavřen. Místu se dalo vyhnout dvěma objížďkami.

Léto ve znamení uzavírek. Řidiče čekají komplikace v Liberci i dalších městech

V Libereckém kraji čekají v létě největší problémy řidiče v Liberci, kde se opravuje frekventovaná třída Dr. Milady Horákové či Švermova ulice. O prázdninách navíc dopravu ztíží oprava ulice České mládeže, která je hlavním přístupem do průmyslové...

Vrkoslavickou ulicí v Jablonci neprojedete. Důvodem je pokládání asfaltu

Od pondělí 28. května do čtvrtka 31. května bude z důvodu asfaltování povrchu neprůjezdná Vrkoslavická ulice. Mělo by se jednat o finální tečku rozsáhlé rekonstrukce.

Je libo cyklolékárničku? Zastavte se ve středu odpoledne na cyklostezce U Nisy

Dopravně preventivní akce zaměřená na bezpečnost cyklistů je připravena na středu 30. května. Od tří do pěti se u stánku na cyklostezce u Nisy za křižovatkou s Londýnskou ulicí nedaleko fotbalového stadionu může zastavit každý cyklista, který se...

Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší radar před tunelem

Tohle téma se vrací v nepravidelných intervalech. Radar před libereckým tunelem má měřit a především posílat pokuty řidičům, kteří zde překračují rychlost. Podle informací Drbny tomu tak ale není, i když radar je na ostré měření připraven.

Slevy na jízdné pro seniory a studenty? Podobnou výhodu chystá i Liberec v MHD

Zatímco vláda připravila nařízení, podle kterého studenti do 26 let a senioři nad 65 budou ve vlacích a autobusech jezdit se 75 procentní slevou, v autobusech a tramvajích dosud zůstávají původní ceny. To by radnice chtěla změnit a od září by se...

Regulovčík 2018 aneb jak praporčík z Jablonce podruhé obhájil putovní pohár. Ten už mu ale zůstane

Ve středu 23. května se opět uskutečnilo krajské kolo soutěže s názvem Regulovčík. Akce proběhla tradičně na frekventované křižovatce ulic Žitavská a Švermova. Již popáté vyhrál praporčík Ota Uchytil z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

FOTO, VIDEO: Konec objížděk do Jablonce.  Nová silnice výrazně zkrátí cestu

Poslední dokončovací práce probíhají v těchto dnech na dlouho očekávané silnici, která urychlí spojení mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Stavba vyšla na zhruba 300 milionů korun a otevření se uskuteční 1. června v 11 hodin. První auta pak po...

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.