Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozor na rozbředlý sníh, varují silničáři

I dnes by dle silničářů měli být řidiči na silnicích v Libereckém kraji opatrní. V nižších oblastech bude navíc sníh přecházet v déšť. Mokrý sníh může být velkou komplikací zejména pro kamiony ve stoupáních.

V Libereckém kraji i dnes ráno sněží, hlavně v horských oblastech. V Jizerských horách a Krkonoších tak mohou i na hlavních tazích ležet zbytky rozbředlého sněhu, silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Podle meteorologů bude zejména v horách sněžit i přes den, v nižších polohách bude sněžení přecházet ve sníh s deštěm a déšť. Dnes může napadnout až deset centimetrů mokrého sněhu, problémy tak mohou mít kamiony ve stoupáních.

Hlavní tahy v kraji jsou většinou holé a mokré po chemickém ošetření. Pozor by si měli dát motoristé na silnicích nižších tříd, kde leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat. Kvůli sněhu je zatím stále pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Alternativní trasa pro nákladní dopravu vede po silnici I/13 přes Frýdlant, tu silničáři udržují chemicky.

Teploty v Libereckém kraji klesly ráno na některých místech až k sedmi stupňům pod nulou. Většinou je zataženo. Teploty dnes vystoupají maximálně ke třem stupňům, na horách se podle meteorologů mohou dostat nad nulu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory, Raspenava, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na rozbředlý sníh, varují silničáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.