Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V rámci Movemberu opět vyjedou autobusy a tramvaje s knírem. O ten nejhezčí budou soutěžit i zaměstnanci

I během letošního listopadu potkají cestující v Liberci autobusy a tramvaje s nalepenými kníry v rámci akce Movember. Sdružení dopravních podniků (SDP) se opět spojilo s nadačním fondem Muži proti rakovině. Kromě knírků čeká cestující také každoroční osvěta.

Knírky na vozech pobaví ale i upozorní na důležitost prevence v oblasti mužského zdraví. „Nalepené kníry na našich vozech mají velký úspěch jak u cestujících, tak u našich řidičů a řidiček,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DMPLJ) Martina Poršová.

Navíc i letos budou samotní řidiči a řidičky soutěžit o nejhezčí knír. „I letos jsme připravili soutěž o tři nejhezčí zaměstnanecké kníry, výherci dostanou voucher na večeři. V minulosti se nám do soutěže přihlásily dokonce i zaměstnankyně, které se vyfotily s kníry papírovými. Od majitele restaurace dostaly speciální cenu. Jsme zvědaví, čím nás překvapí letos,“ sdělila Poršová.

Kromě Liberce vyjedou kníraté autobusy, trolejbusy a tramvaje v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Praze nebo v Ústí nad Labem.

Movember se každoročně snaží upozornit na rakovinu prostaty a varlat, a především včasný záchyt případné nemoci. Do akce se letos zapojí na jedenáct dopravních podniků, které budou o akci informovat prostřednictvím sociálních sítí nebo letáků ve vozech.

„Vozy městské veřejné dopravy potkává denně spousta lidí, navíc ty kníraté opravdu zaujmou. Proto si myslím, že osvětu touto formou můžeme šířit ve velkém, a podpořit tak projekt, který má opravdu smysl,“ uvedl předseda SDP Tomáš Pelikán.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky DPMLJ, Liberec, Movember, knír, Sudetoněmecká strana, Sdružení dopravních podniků ČR, Tomáš Pelikán, Jablonec nad Nisou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Movemberu opět vyjedou autobusy a tramvaje s knírem. O ten nejhezčí budou soutěžit i zaměstnanci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.