Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Provoz na dálnici D10 u Příšovic na Liberecku je omezen kvůli stavbě pilířů pro nový most

Na dálnici D10 z Turnova na Prahu u Příšovic na Liberecku čeká motoristy omezení. Důvodem jsou práce na výstavbě vnitřních a vnějších pilířů pro nový most nad dálnicí. Doprava zůstává zachována ve dvou pruzích v každém směru, jsou ale v oblasti mostu zúžené. Řidiči by proto měli být obezřetní.

Dopravní omezení potrvá na rušné komunikaci do 27. srpna, uvedlo dnes na twitteru Ředitelství silnic a dálnic ČR. Investorem náročné stavby je Liberecký kraj, mimo rekonstrukce mostu nad dálnicí počítá projekt také s obnovou mostu nad železniční tratí. Zakázku zhruba za 100 milionů korun včetně DPH získal Metrostav, který má na stavbu 480 dní.

Stavba skončí až v příštím roce, do té doby musí motoristé počítat v oblasti s omezeními. Práce začaly na konci května demolicí mostu nad dálnicí. „Nový most by měl být hotový do konce letošního roku, v příštím roce se pak bude dělat most nad železnicí," řekl ředitel Krajské správy silnic Libereckého kraje Jan Růžička.

Veřejnou zakázku kraj zadal ve formě design & build (projektuj a postav). „Tento dodavatelský systém se používá u technicky složitých rekonstrukcí, kdy je potřeba urychlit časový průběh stavebních prací, během nichž se mohou vyskytnout změny zadávacích požadavků," řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták. Poprvé kraj tento způsob vyzkoušel při rekonstrukci silnice z Podbozkova do Cimbálu na Semilsku. „Kde jsme díky němu ušetřili více než 50 milionů korun oproti původním odhadům," dodal hejtmanův náměstek.

Omezení na dálnici není v oblasti jediné – kvůli demolici a výstavbě nového mostu jsou uzavřené i některé další komunikace a motoristé musí po vyznačených objízdných trasách po krajských silnicích II/610, a III/27917. Výukové jízdní řády budou až do prosince platit také na autobusových linkách 345, 364, 366, 368, 530 a 720 integrovaného systému dopravy IDOL.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD LK

Štítky ČR, silnice, stavby, doprava, most, D10, Liberecký kraj, Příšovice, dálnice, Praha, rekonstrukce, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, Metrostav, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D10 u Příšovic na Liberecku je omezen kvůli stavbě pilířů pro nový most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.