Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký kraj plánuje rekonstrukci Kulturního centra Lidové sady. Vznikne tam nahrávací studio

Liberecký kraj plánuje obnovu Kulturního a společenského centra Lidové sady a hledá firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci. Sály uvnitř objektu potřebují rekonstrukci i nové vybavení, dále by mělo v budově vzniknout třeba nahrávací studio. Pokud vše půjde hladce, stavět by se mělo počátkem roku 2024.

„Nedávno jsme převzali zoologickou a botanickou zahradu, převzali jsme i dětský koutek a Lidové sady. Snažíme se k tomu přistupovat systematicky, v obou případech je potřeba investovat prakticky všude," řekla ve středu Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Z Lidových sadů by podle Vinklátové mělo vzniknout moderní kulturní a hudební centrum. „Chtěli bychom, aby se z toho rekonstrukcí stalo dobře vybavené centrum včetně nahrávacího studia pro místní kapely a prostory odpovídaly současným potřebám," doplnila náměstkyně.

Kraj uvažuje o možnosti využít finance z Národního plánu obnovy.  „Uvidíme, tak bude situace vypadat, zatím programy vypsané nejsou," sdělila Vinklátová.

Sály potřebují kompletní rekonstrukci

Oba sály by měly projít kompletní rekonstrukcí. Nové vybavení budou potřebovat i hudební učebny nebo zmíněné nahrávací studio. „Dojde též k rekonstrukci experimentálního studia. Kromě vybavení zvukovou a světelnou aparaturou a moderními technologiemi pro projekce získají tyto prostory nově řešenou vzduchotechniku, elektroniku a akustiku,“ doplnila Vinklátová.

Stavět by se mělo za dva roky

Pokud se vše zadaří, kraj by chtěl stavbu zahájit počátkem roku 2024 s tím, že předpokládaný konec stavby by byl podzim 2025. „Předpokládaná hodnota veřejné zakázky k okamžiku zahájení zadávacího řízení činí 5,5 milionu korun bez DPH a tuto částku nesmí nabídková cena překročit. Ekonomická výhodnost nabídky je základním hodnotícím kritériem,“ řekl Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Projektová dokumentace by měla být hotová v ideálním případě v srpnu příštího roku. Poté bude následovat vypsání výběrového řízení na dodavatele stavebních prací a interiéru, informoval v tiskové zprávě Filip Trdla, mluvčí Libereckého kraje. 

Budou Lidové sady zavřené?

„Pokud bychom šli do Národního plánu obnovy, tak máme nějaký termín, do kdy to musíme stihnout. Stavba tak po etapách spíše možná nebude. Museli bychom zavřít, pokud bychom to chtěli stihnout. Vše ale ukáže až harmonogram, zatím bych to nechala otevřené," řekla náměstkyně.

„Určitě budeme hledat nějakou cestu, jak alespoň částečně nechat Lidové sady v provozu," dodal hejtman Martin Půta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Statutární město Liberec

Štítky Liberecký kraj, Lidové sady, stavba, rekonstrukce, kultura, hudba, studio, Květa Vinklátová, sad, Martin Půta, Zbyněk Miklík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj plánuje rekonstrukci Kulturního centra Lidové sady. Vznikne tam nahrávací studio  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.