Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Dámská jízda, Čiperkové v Babylonu a výstava minerálů

Tento víkend se koná v Liberci hned několik zajímavých akcí. Na své si přijdou ženy s chutí tvořit a také děti, na které čeká v Babylonu zábavný koncert. Pozornosti by neměla uniknout ani prodejní výstava minerálů nebo koncert v Divadle F. X. Šaldy.

V pátek se v Ateliéru Tuba koná Dámská jízda – setkání a workshop pro ženy, při kterém se budou vyrábět šperky z polymerové hmoty (fimo) s využitím techniky sítotisku. Udělejte si čas samy na sebe a přijďte strávit páteční večer v příjemném tvůrčím prostředí u kreativní činnosti. Akce proběhne od 18:00 do 21:00 pod vedením lektorky Terezy Plášilové. Cena je 550 korun včetně materiálu. Přihlášky zde.

Prodejní výstava minerálů MINERAL-EXPO dorazí do Lidových sadů v Liberci tuto sobotu od 9:00 do 17:00. Vstupné pro dospělé je 70 korun, pro děti 30 korun.

Pomozte vyzdobit libereckou zoo, která příští víkend pořádá tradiční strašidelnou akci ve svém areálu. Za každou (ne)vydlabanou dýni donesenou kdykoli během této soboty a neděle vás čeká odměna. Příjem dýní na pokladně zoo pouze v pracovní době pokladny, tedy od 9.00 do 17:00.

Nejslavnější dětská kapela ČR vystoupí v Centru Babylon. Přijďte se v sobotu 22. října od 15:00 vyřádit s Čiperky! Vystoupí v rámci svého turné Písničkozem v Expo sálu. Těšit se můžete na tancování, zpívání, říkanky a další skvělou zábavu pro děti i dospělé. Koncert bude trvat hodinu a zváni jsou i ti nejmenší diváci. Po koncertě se dokonce můžete se svou oblíbenou Čiperkou vyfotit. Vstupenky lze zakoupit na pokladně. 

V Divadle F. X. Šaldy Liberec se koná v neděli od 19:00 Symfonický koncert. Úvod prvního koncertu sezony 2022/2023 bude patřit dvěma skladatelům vrstevníkům, kteří ve svých kompozicích uplatnili tematiku dětského světa, ačkoli každý v jiné rovině. V úvodu vyslechnete pětidílnou orchestrální suitu Má matka husa francouzského skladatele Maurice Ravela. Poté zazní balada pro mezzosoprán a orchestr Osiřelo dítě Otakara Ostrčila na slova lidové poezie. Program ukončí jedno z nejhranějších děl ruského romantismu – symfonická suita Šeherezáda Nikolaje Rimskeho-Korsakova, který čerpal inspiraci ve sbírce arabských pohádek Tisíc a jedna noc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Visit Liberec

Štítky Liberec, víkend, akce, tipy, koncert, děti, zábava, výstava, minerál, Centrum Babylon Liberec, divadlo, Otakar Ostrčil, Světová výstava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Dámská jízda, Čiperkové v Babylonu a výstava minerálů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.