Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První týden v lednu zůstane plavecký bazén v Liberci pro veřejnost zavřený

Od Nového roku bude plavecký bazén v Liberci pro veřejnost zavřený. Důvodem je sanitární týden spojený se změnou provozovatele. Od ledna správu bazénu převezme městská společnost Bazén Liberec, která by ho měla provozovat až do chystané kompletní modernizace. Ještědská sportovní, která provozovala bazén od roku 1994 na Silvestra končí.

Pro návštěvníky se bazén znovu otevře v sobotu 8. ledna. Podle provozního ředitele Leoše Borkovce se s novým provozovatelem vstupné nezmění. Nově ale bazén nabízí roční permanentku za 3900 korun, pro děti je o tisícikorunu levnější. Bonusem k roční permanentce je skipas na jedno večerní lyžování na Ještědu využitelný do konce ledna 2022.

POLITICKÁ KORIDA: Co čeká Liberec ve volebním roce 2022?

Rok se chýlí ke konci a místo bilancování se můžeme podívat do budoucnosti. V roce 2022 se totiž v Liberci konají komunální volby. Obhájí Starostové vítězství? Nebo se vrátí Změna pro Liberec? A co Liberečáky čeká? Na to jsme se zeptali...

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancera je v provozu od roku 1984. Jsou tam tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Město přebírá bazén v době výrazného propadu návštěvnosti, který zavinila koronavirová opatření. Před covidem míval bazén kolem 350 tisíc návštěvníků ročně, loni to bylo jen 90 tisíc lidí a letos jich bude zřejmě ještě méně. Radnice tak bude muset provoz výrazně víc dotovat. V minulosti provozovateli přispívala 12 až 14 miliony korun, na příští rok má připraveno 46 milionů.

Plavecký areál nutně potřebuje rekonstrukci - důležitá technologická zařízení sportoviště dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Podle původních plánů radnice měla být modernizace bazénu už několik let hotová, začne ale zřejmě nejdřív roce 2023, rozpočet města na příští rok s ní nepočítá. Náklady na rekonstrukci odhaduje radnice na 820 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, kondice, správa, bazén, Liberec, OPRAVA, FOTO, Pavel Švancer, Ještěd, plavecký bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

První týden v lednu zůstane plavecký bazén v Liberci pro veřejnost zavřený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.