Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zdraví

Zájem o antigenní testování klesá. Některé nemocnice s ním skončí

Některé nemocnice v Libereckém kraji už zřejmě nebudou dělat kvůli nízkému zájmu antigenní testy na koronavirus. Naopak asi rozšíří časy pro očkování.

Počet lidí s respiračním onemocněním v Libereckém kraji za poslední týden klesl

Výskyt akutních respiračních onemocnění v Libereckém kraji klesl za poslední týden asi o deset procent a je na pomezí epidemického prahu.

Za poslední týden přibylo v kraji nejvíce nakažených koronavirem od dubna

Případů nákazy koronavirem za předchozích sedm dnů přibylo v Libereckém kraji nejvíc od konce dubna. Za poslední týden mělo pozitivní test na covid-19 na 600 lidí, o týden dříve jich bylo 255.

Jaká jsou rizika mozkové mrtvice? To se lidé dozví v tramvaji

Světový den mozkové mrtvice, který připadá na pátek 29. října, si v Liberci připomeneme už v úterý, kdy bude městem projíždět speciální tramvaj. V ní si cestující budou moci některá důležitá fakta k mozkové mrtvici připomenout. Akci pořádá...

Situace se zhoršuje, krizový štáb rozhodl o zákazu návštěv v nemocnicích i sociálních zařízeních

Krizový štáb Libereckého kraje rozhodl zakázat návštěvy v krajských nemocnicích a sociálních zařízeních. Důvodem je nepříznivá epidemiologická situace, která se stále zhoršuje. Zákaz platí do odvolání.

V nemocnicích nyní končí více malých dětí kvůli respiračním virózám

V některých nemocnicích muselo být v posledních týdnech přijato více dětí kvůli respiračním virózám. Nápor pociťují i některé lékařské pohotovostní služby. Podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) se zvýšily hospitalizace kojenců především v...

V Libereckém kraji je epidemie respiračních nemocí. Chřipka zatím vůbec není

Nemocnost v Libereckém kraji se druhý týden v řadě drží nad epidemickým prahem. Na 100 tisíc obyvatel je 1840 lidí s akutním respiračním onemocněním, informovala krajská mluvčí hygieniků Zuzana Balašová. Za hranici epidemie hygienici považují...

Šíření koronaviru v Libereckém kraji výrazně zrychlilo, nakažených je dvakrát více než o týden dřív

Šíření koronaviru v Libereckém kraji značně zrychlilo, za poslední týden přibylo 251 nově potvrzených případů, o týden dříve jich bylo 111. Denní přírůstky jsou nyní vyšší než ještě před měsícem za celý týden a čtvrtečních 78 nových případů je...

Zájem o očkování roste. Důvodem je třetí posilovací dávka

S třetí dávkou vzrostl v Libereckém kraji zájem o očkování proti koronaviru. Kraj je proto připraven znovu otevřít očkovací centra v Hrádku nad Nisou na Liberecku a Tanvaldu na Jablonecku.

Fyzioterapie pro lepší život a zdraví. Spolek v čele s Bárou Basikovou chce pomoci seniorům

Spolek Za lepší život, jehož patronkou je zpěvačka Bára Basiková, usiluje o zajištění fyzioterapie klientům sociálních služeb. Nejen pro seniory může být fyzioterapie klíčovou v péči o zdraví a kvalitní život.

Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.