Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Řidič auta ohrozil autobus s cestujícími a ujel. Několik lidí se zranilo

Policisté pátrají po bezohledném řidiči, který nedal v Jablonci přednost autobusu MHD a téměř způsobil nehodu. Duchapřítomný řidič autobusu však střetu zabránil. Nicméně člověk, který ohrozil jeho i cestující, z místa ujel.

Událost se stala v sobotu 13. dubna odpoledne v 15.11 hodin v prostoru křižovatky ulic Želivského a Ivana Olbrachta. Dosud neznámý řidič jel po ulici Želivského ve směru od Rýnovic, kde při odbočování vlevo do ulice Ivana Olbrachta nedal přednost protijedoucímu autobusu MHD, který jel ve směru od centra města do Rýnovic.

Řidič autobusu, aby zabránil střetu s odbočujícím vozidlem, prudce zabrzdil, přičemž v autobuse došlo k pádu tří osob, dvou dospělých a jednoho nezletilého dítěte. Charaktery jejich zranění a doby léčení jsou v současné době předmětem probíhajícího šetření. Ovšem řidič odbočujícího vozidla z místa události odjel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou uvedenou událost šetří a hledají nejen řidiče, který nehodu způsobil, ale i svědky události. Žádají je, aby se přihlásili na telefonním čísle 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158.

Policisté přivítají jakékoliv informace směřující ke zjištění totožnosti řidiče, který z místa nehody odjel. Policisty také zajímá vozidlo, které v té době řídil i průběh dopravní nehody a samozřejmě budou rádi za poskytnutí případných záznamů z kamer projíždějících vozidel.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, zranění cestující, pátrání, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pietro Simeone

Jakou "nehodu" měl řidič os. automobilu vidět?

Středa, 17. dubna 2024, 09:28Odpovědět

Tomáš Tománek

Nevím jak je to v Jablonci, ale řidiči obecně jezdí autobusy dost neopatrně, někdy i překračují rychlost 50km/h. Když sedí a drží se volantu myslí, že sedí v osobáku a neuvědomují si, že za nimi stojí lidé. Špatně kontrolují situaci okolo sebe a nepředvídají vývoj situace. Jeden můj známý jezdil takhle na motorce. Vidí, že se k němu řítí auto, ale on nezastaví, vždyť má přeci přednost ne? Samozřejmě viník nehody by měl být potrestán to je bez řečí.

Úterý, 16. dubna 2024, 09:48Odpovědět

Řidič auta ohrozil autobus s cestujícími a ujel. Několik lidí se zranilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.