Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Lyžaři se mohou radovat. Sněhové podmínky jsou ideální na běžky i sjezdovky

Díky novému sněhu jsou aktuální podmínky pro lyžování v Libereckém kraji výborné. Platí to jak pro běžkaře, tak sjezdaře. V Jizerkách je upraven i okruh Jizerské padesátky, která se uskuteční v únoru.

Otevřená jsou všechna větší zimní střediska v kraji a dostatek sněhu je i na tratích pro běžkaře v Jizerských horách či Krkonoších, vyplývá z údajů od provozovatelů. „Připadlo deset centimetrů sněhu a je to na áčkové lyže. Okruh Jizerské padesátky je už celistvý a dá se trénovat," uvedl Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s., která se stará o úpravu magistrály v Jizerských horách. Podle něj upravují už zhruba 200 kilometrů tratí a sjízdná je nově i třeba Olivetská hora. Závody v rámci Jizerské 50 se pojedou v polovině února.

O víkendu vyrazily do skiareálů v kraji tisíce lidí. V provozu je více než polovina sjezdovek

Dobré podmínky a slunečné počasí v zimních střediscích Libereckého kraje přilákaly o víkendu tisíce lyžařů. Rušno bylo na sjezdovkách i běžeckých tratích, parkoviště na některých místech náporu lyžařů nestačila.

Příznivci sjezdového lyžování mají aktuálně nejvíce tratí k dispozici v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, přes 11 kilometrů. Je tam otevřený prakticky celý areál s výjimkou červené závodní sjezdovky z Lysé hory. „V prostřední části, kde nemůžeme zasněžovat, je málo sněhu. Takže čekáme, až napadne," uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák. Podle něj by potřebovali, aby sněžilo delší dobu jako dnes ráno. „Podmínky pro lyžaře jsou jinak výborné. Co máme otevřeno, tak za to se stydět nemusíme," dodal.

V západní části Krkonoš jsou otevřené všechny větší areály stejně jako v Jizerských horách. Dnes tam sice silně fouká, občas sněží, jinak jsou ale sjezdovky v ideálním stavu. „Sněhu máme dostatek a v dalších dnech by měl být i vítr už v klidu," uvedl Pavel Bažant za největší areál Jizerských hor, který je na Tanvaldském Špičáku. Lyžaři tam mohou využít bezmála osm kilometrů tratí. Minimálně na dvou kilometrech se lyžuje i v areálech Černá Říčka, Rejdice, U Čápa v Příchovicích a Severáku v Hraběticích.

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji po oblevě vylepšil nový sníh

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji po oblevě s vydatným deštěm vylepšil nový sníh. V noci na dnešek připadlo v horách od pěti do deseti centimetrů sněhu, uvedli provozovatelé skiareálů. Díky ochlazení mohli znovu spustit i děla k výrobě...

Na Ještědu v Liberci je zatím otevřená jen páteřní, 1,5 kilometru dlouhá, sjezdovka Nová Skalka. Na víkend ale bude v provozu prakticky celá severní strana s výjimkou černé sjezdovky Slalomák. „Podmínky se velmi zlepšily," uvedl ředitel skiareálu Jakub Hanuš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dajsport

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký, lyžování, skiareál, běh na lyžích, sjezdovka, Jizerské hory, Jizerská padesátka, Liberecký kraj, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Lyžaři se mohou radovat. Sněhové podmínky jsou ideální na běžky i sjezdovky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.