Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kvůli lagunám u galerie město chystá úpravy na Masaryčce. Blíží se i odkládaná rekonstrukce Vítězné

Řada řidičů si jistě pamatuje na přívalové deště, které zasáhly vloni v srpnu Liberec. Jednou ze silnic, na níž se vytvořila laguna, byla Masarykova u křižovatky s Vítěznou. Před budovou galerie napršelo obrovské jezero a mnozí řidiči v něm utopili poznávací značky. Nyní bude město tuto část ulice rekonstruovat, aby k podobným záplavám už v tomto místě nedocházelo. Následně naváže 1. etapa oprav Vítězné.

Ještě v tomto roce chceme řešit stavebními úpravami problémy, které na chodníku a silnici u galerie vznikají s dešťovou vodu a kde dochází k dlouhodobému zaplavování. Chceme tam udělat nové odvodnění,“ popsal náměstek primátora pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Navázat má na práce i dlouho odkládaná rekonstrukce Vítězné ulice. „Nyní čekáme na vydání stavebního rozhodnutí. Máme připravenou projektovou dokumentaci, ale nemůžeme kvůli dopravě spustit rekonstrukci Vítězné, kdy jsou zavřené jiné ulice ve městě, třeba Sokolská. Byl bych rád, kdyby se letos Vítězná začala, anebo se minimálně alespoň vysoutěžila firma,“ vysvětlil Janďourek.

Přes léto rekonstrukce určitě nezačne, pokud ještě letos, tak na podzim anebo až v příštím roce. Nejprve by přišla na řadu první část rekonstrukce Vítězné, která zahrnuje i křižovatku ulic Vítězná a Masarykova u muzea. Práce by pak pokračovaly směrem ke Štefánikovu náměstí, kde se počítá i s rekonstrukcí odboček ve směru k bazénu a ve směru ke kasárnám.

Lidé v případě křižovatky Masarykovy a Vítězné mimo jiné volají po lepších přechodech, které například přes Masarykovu vůbec nejsou. Velmi nebezpečné je tady přecházet mimo jiné pro slabozraké. „Není tady jediný prvek, který by nám pomáhal přejít silnici. Musíme se řídit pouze sluchem a odhadovat, jak je auto daleko. Ovšem třeba když hodně prší, nemáme šanci vůbec nějaké auto slyšet,“ popsal nevidomý Liberečan Jiří Pikeš.

V rámci Štěfánikova náměstí dojde také k výměně kanalizace, což bude v režii Severočeských vodovodů a kanalizací. V rámci sdružených prací by zde měli do stavby vstoupit i plynaři.  

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky rekonstrukce, déšť, Masarykova, Vítězná, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

Nejdřív si, Janďourku, sežeňte stavební povolení na vilovou čtvrť Vítězná-Masarykova. PLATNÉ V DOBĚ VÝSTAVBY NEMĚLA. Člověk si v tomhle městě nevybere, kdo je ve městě větší šmejd, viďte?

Sobota, 27. dubna 2024, 21:35Odpovědět

Kvůli lagunám u galerie město chystá úpravy na Masaryčce. Blíží se i odkládaná rekonstrukce Vítězné  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.