Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Doprava

Oprava lávky u Rádla zkomplikuje dopravu na I/65 na Jablonec

Oprava turistické lávky přes frekventovanou komunikaci I/65 u Rádla zkomplikuje dopravu z Prahy na Jablonec nad Nisou. Práce začnou za týden a potrvají do poloviny září. Od 5. srpna na silnici kvůli tomu sníží v místě opravy rychlost. Řidiči ale...

Oprava silnice mezi Dobranovem a Heřmaničkami komplikuje dopravu

V polovině července odstartovala rekonstrukce silnice třetí třídy č. 2621 vedoucí mezi Dobranovem a Heřmaničkami na Českolipsku. Rekonstrukce je rozplánována do tří etap a potrvá až do konce srpna.

Liberec zvažuje zjednosměrnění ulic pro dopravu u Šaldova náměstí

Liberec zvažuje, že v centru města zjednosměrní některé ulice u frekventované křižovatky na Šaldově náměstí. Podle primátora Jaroslava Zámečníka (SLK) totiž hrozí, že po postavení parkovacího domu v areálu nemocnice nastane dopravní kolaps.

Dopravu na I/9 zkomplikovala oprava mostů v Zahrádkách

Dopravu na hlavní silnici I/9 z České Lípy na Mladou Boleslav komplikuje od soboty oprava dvou mostů u Zahrádek na Českolipsku. Kvůli omezené zatížitelnosti mostů je tam provoz kyvadlově veden jedním pruhem a řízen semafory. Omezení potrvá do...

Na začátku týdne nepojedou vlaky z Jablonného do Brniště

Na začátku týdne dojde na železniční trati z Liberce do Benešova nad Ploučnicí k mimořádné výluce v úseku Jablonné v Podještědí - Brniště.

Hlavní průtah z Frýdlantu do Polska se uzavře, bude se opravovat železniční přejezd

Kvůli generální opravě železničního přejezdu P2901 se silnice v Hajništi pod Smrkem na šest dní uzavře. Řidiči tak budou muset využít objízdnou trasu.

Oprava Žižkovské ulice v Jilemnici se prodraží a navíc i protáhne

Probíhající rekonstrukce Žižkovy ulice se kvůli komplikacím prodraží. Cena by se měla zvýšit o přibližně dva miliony korun. Zároveň by se měly prodloužit stavební práce o 20 dní.

Nový odbavovací systém v Libereckém kraji bude kopírovat ten pražský

Liberecký kraj se rozhodl, že pro odbavování v dopravě bude využívat systém, který je v současně používán v Praze a Středočeském kraji. Spustit by se mohl příští léto.

Revoluce se nekoná. Město vycouvalo ze záměru placeného parkování na sídlištích

Zhruba před čtvrt rokem přišlo vedení města s tím, že by obyvatelé sídlišť měli za parkování platit. Tento záměr vzbudil obrovský ohlas, nyní je ale všechno jinak. Město si nechalo udělat analýzu parkovacích míst a zjistilo, že placení za parkování...

Děti na českých silnicích a nová dopravní výchova

Stav dopravní výchovy v českém školství nebyl příznivý a dopravní nehody s účastí dětí ze silnic nemizí. Objevilo se řešení, které podporuje výuku témat dopravní bezpečnosti ve školách i v rodinách. Odstartoval projekt, který je spolufinancován...

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.