Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cyklopruhy i zeleň pro Vítěznou a Sokolskou. Město plánuje rekonstrukci vnitřního okruhu

Už během příštího roku by měly v Liberci probíhat opravy důležitých dopravních tepen takzvaného vnitřního okruhu. Město plánuje ve Vítězné a Sokolské ulici vybudovat cyklopruhy i pruhy zeleně, ulice dostanou i nový asfalt a chodníky. Zahájit by se měla i výstavba Nové Pastýřské která spojí Sokolskou s Tržním náměstím.

„Všechny tři ulice jsou významnou součástí městského okruhu. Všechny tři akce by mohly být realizovány v příštím roce. Samozřejmě ale dbáme na to, aby město nezkolabovalo,“ řekl primátor města Jaroslav Zámečník.

Podle něj chce město co nejvíce zachovat průjezdnost města, je ale jasné, že se Liberečáci mají příští rok opět na co těšit.

Změny na křižovatce u muzea. Z Vítězné nepůjde v obou směrech odbočit vlevo

Město se rozhodlo pomoci vyřešit dlouhé kolony, které vznikají na křižovatce Masarykova a Vítězná. Právě z obou příjezdů z Vítězné ulice má v plánu zakázat odbočování vlevo. Tím by se měly kolony zmenšit na únosnou mez.

 

Co tedy na obyvatele čeká? Sokolská i Vítězná dostanou cyklopruhy i pásy zeleně. Vzniknou tu nová místa na parkování. Ve Vítězné ulici budou cyklopruhy po obou stranách, kvůli rekonstrukci bude muset být pokáceno třináct stromů, chystá se tu ale vysázet 75 nových. Bude zde také 53 parkovacích míst. „U všech ulic počítáme s vytvořením jízdních pruhů o šířce 3,25 metru a zároveň cyklopruhů v obou směrech. Rekonstrukcí projde veřejné osvětlení a chodníky, které jsou navrženy z trvanlivé kamenné mozaiky a kamenných obrubníků,“ doplnil primátor.

U Sokolské ulice to bude trochu jinak, tam vznikne pás zeleně uprostřed ulice, a to v úseku od bývalého Ambiente ke křižovatce u Malého divadla. „Nově bude zprůjezdněn konec Ruprechtické ulice u bývalého Ambiente, ta je desítky let zaslepená,“ doplnil primátor.

V rámci Nové Pastýřské je plánována výstavba parkoviště P+R Pastýřská se 133 parkovacími místy a dalšími 28 vysázenými stromy. „Do budoucna pak počítáme i s výstavbou nového parkovacího domu v Sokolské ulici místo stávajícího parkoviště u Aviceny,“ řekl Zámečník.

Náklady na rekonstrukci ulic město odhaduje na asi 50 milionů korun.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky cyklopruhy, vítězná, sokolská, vnitřní okruh, Liberec, zámečník, rekonstrukce, stavba, Jaroslav Zámečník, primátor, Avicenum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklopruhy i zeleň pro Vítěznou a Sokolskou. Město plánuje rekonstrukci vnitřního okruhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.