Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vytížená křižovatka v Liberci se rozšíří. Úprava má zajistit plynulejší provoz

Město Liberec chce rozšířit křižovatku ulic Švermova, Jungmannova a Žitavská, přibydou na ní nové řadící pruhy. Cílem úpravy je zvýšit bezpečnost na křižovatce a plynulost provozu. Radnice už vypsala na stavbu výběrové řízení.

„Roky problematický dopravní uzel našeho města, roky složitých projektových příprav, složité vypořádání majetkových poměrů a dnes jsme zase o kousek dál, vypisujeme výběrové řízení," řekl náměstek pro technickou správu města Jiří Šolc

Z důvodu narůstajícího provozu křižovatka potřebovala úpravu. Cena zakázky by měla činit 13,5 milionů korun bez DPH, délka upravovaných úseků silnic na křižovatce je 235 metrů. Pokud vše půjde hladce, město by chtělo stavbu zahájit v létě. 

„Na této stavbě budou finančně participovat investoři z lokality ve výši 4 milionů korun. Nad rámec zveřejnění na portálu ještě vyzveme k podání nabídky pět ověřených dodavatelů,“ dodal náměstek. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Statutární město Liberec

Štítky Liberec, křižovatka, rozšíření, doprava, stavby, Švermov, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Mazgal

Pohled z fotografie, zprava doleva. Jeden odbočovací pruh do centra, jeden na dálnici, jeden na Františkov, jeden z Františkova na nádraží a jeden z Františkova směr viadukt. Pod mostem směr z Františkova jeden na viadukt, jeden na nádraží, jeden do centra a jeden z centra.

Pátek, 20. května 2022, 18:47Odpovědět

Michal Mazgal

A kde je obrázek jak bude nová křižovatka vypadat? Neměla být přizvána veřejnost, která tam projíždí každý den? Doufám, že ve směru od nádraží budou alespoň 4 pruhy!

Pátek, 20. května 2022, 18:34Odpovědět

Jan Schovánek

Konečně! I když po letech.

Pátek, 20. května 2022, 16:37Odpovědět

Vytížená křižovatka v Liberci se rozšíří. Úprava má zajistit plynulejší provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.