Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Policie hledá cestující z vlaku, který se na Jablonecku srazil s autem. Mají podezření na ohrožení z nedbalosti

Cestující z vlaku, který se ve čtvrtek 24. října v dopoledních hodinách srazil v Jiřetíně pod Bukovou s osobním automobilem, hledají policisté. Mají totiž podezření na spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti, přivítají proto jakékoli svědectví o průběhu události od cestujících ve vlaku. Přihlásit se mohou na bezplatné lince 158. Na železničním přejezdu v Jiřetíně pod Bukovou, který je vybaven světelnou a zvukovou signalizací, dochází k situaci, kdy řidiči signalizaci ignorují dle jednoho ze strojvedoucích poměrně často. Při čtvrteční nehodě musela být spolujezdkyně transportována s těžkými zraněními vrtulníkem do nemocnice, u řidiče auta naměřili policisté přítomnost alkoholu.

Na železničním přejezdu v Jiřetíně pod Bukovou na Jablonecku se střetl osobní vlak s osobním autem ve čtvrtek 24. října po 10. hodině dopolední. Zraněnou spolujezdkyni museli záchranáři letecky transportovat do liberecké nemocnice. Dechová zkouška policistů naměřila u řidiče auta 0,36 promile alkoholu. Dechová zkouška u strojvedoucího vlaku alkohol vyloučila. Cestující ve vlaku zraněni nebyli, doprava na trati byla zhruba na tři hodiny přerušena a cestující byli přepravováni náhradní autobusovou dopravou.

„Jablonečtí kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a nyní žádají o pomoc cestující, kteří byli v době dopravní nehody ve vlaku a z místa události odešli. Jejich svědectví je pro policisty důležité v rámci provádění úkonů v trestním řízení. Touto cestou tedy prosíme cestující z uvedeného vlaku, aby se policistům přihlásili na bezplatné lince 158,“ žádá policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

„Tento konkrétní přejezd je vybaven jak světelnou, tak i zvukovou signalizací. Tu však mnoho řidičů na tomto přejezdu ignoruje v domnění, že je spousta času na přejetí i v případě, že je přejezd touto signalizací uzavřen. Není to první a z vlastní zkušenosti se obávám, že ani poslední nehoda na tomto přejezdu. Za jednu směnu mi takto přejedou přes tento přejezd minimálně 3 auta a sem tam motocykl nebo nějací cyklisté. Jedná se dle mého o místní, neboť v osmdesáti procentech se jedná o stejná auta, nebo stejné motorky,“ popsal Liberecké Drbně situaci na této trati po nehodě jeden ze strojvedoucích.

Zda byla nehoda způsobena i v tomto případě nerespektováním signalizace na přejezdu, je předmětem vyšetřování policistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Správy železnic

Štítky nehoda, policie, svědci, trestný čin, vlak, automobil, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá cestující z vlaku, který se na Jablonecku srazil s autem. Mají podezření na ohrožení z nedbalosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.