Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Farmářské trhy v lázeňské atmosféře, velký úklid Česka a zahájení sezony hradů a zámků

Duben už je tu a s ním nastává návštěvnická sezona hradů a zámků; vydejte se o víkendu objevovat památky v regionu. Na zámku Lemberk čeká tento víkend netradiční prohlídka, začínají také farmářské trhy v Lázních Libverda a především celorepublikový úklid.

Pátek

Máte rádi překvapení? V tom případě zavítejte do Městského kina Frýdlant. Nově připravilo pro své diváky nepravidelný cyklus nazvaný Kino naslepo. Poprvé ho můžete vyzkoušet v pátek 1. dubna. Lze si vybrat ze dvou promítacích časů představení, od 17:00 (rodinný film) nebo 20:00 (film pro dospělé, 12+). Může se jednat o film, který si svou premiéru odbyl už před nějakou dobu, ale také to může být nějaká žhavá novinka! To ale zjistíte až v momentě, kdy film začne hrát.

Od pátku 1. 4. až do 29. 4. bude v OC Nisa Liberec k vidění impozantní edukativní výstava Obři oceánů. Těšit se můžete na oceánské obry v životní velikosti; všechny exponáty jsou dokonalou kopií. Součástí výstavy je jedna z největších sbírek ve střední Evropě plná čelistí a zubů žraloků z celého světa a v neposlední řadě interaktivní zóna, kde budete moci nahlédnout do „modrého světa“ pomocí virtuální reality či zvukové stěny, která vám nabídne hlasy, zvuky a zpěvy desítek podmořských tvorů.

Sobota a neděle:

2. dubna proběhne velký celorepublikový úklidový den, do kterého se zapojí tisíce lidí s jediným cílem – postavit se problematice s odpady tím, že se pokusí vyčistit co největší prostor v podobě ulic, parků, pláží, lesů, řek a řady dalších míst. Kde se můžete zapojit?

Machnín: Sraz v sobotu v 9:00 před machnínskou poštou. Pytle a rukavice jsou zajištěny.

Ostašov: Sraz v sobotu v 9:00 u kostelíku sv. Vojtěcha.

Rádlo: Sraz v NEDĚLI v 9:00 u koupaliště. Občerstvení zajištěno.

Po zimní přestávce zámek Lemberk opět otevírá návštěvníkům své brány. O víkendu v čase od 9:00 do 15:00 můžete zažít netradiční prohlídku; zpřístupněny budou dva prohlídkové okruhy (1. a 3. okruh) a středověká věž s vyhlídkou na okolí zámku Lemberk.

V kostele sv. Antonína na Sokolovském náměstí v Liberci zazní v sobotu od 18:00 Mozartovo Requiem. Výtěžek koncertu půjde v plné výši na pomoc Ukrajině. Vystoupí liberecké sbory Ještěd, Rosex, A my taky a další. Orchestr bude sestaven ze členů Divadla F. X. Šaldy a dalších muzikantů.

V Lázních Libverda se každou první sobotu v měsíci od dubna do září konají oblíbené farmářské trhy. Probíhají od 9:00 do 15:00 v prostorech lázeňské kolonády a parku. Čeká vás široká nabídka zeleniny, ovoce, kytek, medu, hub a drobných rukodělných a řemeslných výrobků pro všechny. Po návštěvě trhů si můžete odpočinout ve wellness nebo na lázeňských procedurách. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru a nakoupit pár dobrot!

V Knihkupectví a antikvariátu Fryč hraje Divadlo Kordula od 16:00 nedělní pohádku Barevné trápení chameleona Leona. Malý chameleon má velký problém. Vždy se zbarví jinak, než potřebuje a kvůli své odlišnosti těžko hledá přátele. Nakonec ale právě ta jinakost zachrání ostatní a jemu získá obdiv. K představení je připojena výtvarná dílna, kde si děti vyrobí svého originálního chameleona.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lázně Libverda

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, kino, představení, koncert, trhy, památky, farmářský trh, hrad, Česko, Lemberk, zámek, úklid, Lázně Libverda, film, chameleoni, Liberec, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Farmářské trhy v lázeňské atmosféře, velký úklid Česka a zahájení sezony hradů a zámků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.