Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nebubnujte, přikázal soud fotbalovým fanouškům ve Studenci. Řeší spor se sousedem

Spor studeneckých fotbalistů a rodiny z domu sousedícího s tamním hřištěm došel až k soudu. Rodině vadí hluk při zápasech, především bubnování. Soud nyní nepravomocně rozhodl, že fanoušci se při fandění musí obejít bez bubnu.

Spor se přitom táhne už od roku 2016, upozornila Česká televize. Právě před šesti lety se Karel Pokorný vydal se stížností na vedení obce. Tam ale nepochodil, a tak pokračoval dál, až se celá kauza dostala k soudu. „Dochází ke značnému hluku, který žalobci vnímají jako velmi rušivý a nepřiměřený místním poměrům,“ uvedl žalující.

Pokorný hluk ve svém domě a zahradě dokládá i na webu studenec.info, kde zveřejnil i několik videí. Na nich je zřetelně slyšet bubnování z nedalekého hřiště. „Protože mají "rádi" fotbal a chtějí to dát všem najevo, seženou někde pořádný buben a začnou do něj třískat. Nejen při fotbale, vždy, kdy se komu zlíbí si přijde a zatluče si,“ píše Karel Pokorný na webu.

Studenečtí fanoušci jsou přitom vyhlášení podporou svých fotbalistů. Rozhodnutí soudu respektují, ale nesouhlasí s ním. „Bojím se, aby nevznikl nebezpečný precedens pro tisíce klubů v Česku. Přijde mi líto, když se tu hraje fotbal a přijdou sem děti, aby nemohly podpořit své kamarády a nemohly si zabubnovat,“ řekl České televizi trenér SK Studenec Martin Hrubý.

Soudu rozhodl už v červnu. „Žalovaný je povinen zdržet se rušení žalobců neúměrným hlukem v podobě bubnování a užívání obdobných nástrojů,“ píše se v rozsudku okresního soudu v Semilech.

Spor ale bude pokračovat dál. Obě strany se totiž proti rozsudku odvolaly. Rodina Karla Pokorného žádá přísnější verdikt, aby soud omezil i hluk z restaurace a doprovodných klubových akcí včetně diskoték. Klub naopak žádá zrušení rozsudku.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Studenec/David Lukeš

Štítky Studenec, fotbal, zápas, soud, buben, fanoušci, hluk, Karel Pokorný, Česká televize, Martin Hrubý, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebubnujte, přikázal soud fotbalovým fanouškům ve Studenci. Řeší spor se sousedem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.