Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecká zoo zahájila výstavbu nové expozice pro papoušky nestory kea

Liberecká zoo zahájila v pátek výstavbu nové expozice a chovatelského zázemí pro novozélandské papoušky nestory kea. Práce za téměř sedm milionů korun potrvají nejdéle do jara příštího roku.

Na novou expozici pro papoušky přemění zoo nevyužívanou budovu bývalých letních toalet. „Vzniknou tam tři prostory, dva venkovní a jeden vnitřní," uvedla mluvčí zoo Barbara Tesařová.

Nestor kea patří mezi ohrožené druhy, ve volné přírodě žije jen na Jižním ostrově na Novém Zélandu. Liberecká zoo se chovu tohoto druhu papoušků věnuje od roku 2008. Má jeden chovný pár, návštěvníci zahrady ho mohou vidět v pavilonu tropů. Tamní expozici chce zahrada po přestěhování papoušků do nových prostor využít pro zoborožce.

Pavilon opic v zoo se na několik měsíců uzavře. Začne jeho rekonstrukce

Liberecká zoo zahajuje rekonstrukci pavilonu opic. Zavřený a nepřístupný pro veřejnost bude minimálně do listopadu. Pavilon projde výraznou proměnou, budou vyměněny veškeré skleněné plochy, zvětší se vnitřní ubikace menších druhů opic a v...

Aktuálně se v liberecké zoo rekonstruuje ještě za dva miliony korun pavilon opic. Uzavřený kvůli tomu bude minimálně do listopadu. „Menší druhy opic, které pavilon obývají, se dočkají větších vnitřních prostor a návštěvníci se mohou těšit na nové vzdělávací a dekorativní prvky i zbrusu novou podlahu a skla, jež zpříjemní výhled na chované primáty," uvedla již dříve Tesařová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky ČR, příroda, stavby, zoo, Liberec, papoušek, stavba, pavilon, Nový Zéland, Jižní ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo zahájila výstavbu nové expozice pro papoušky nestory kea  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.