Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ČERVENEC 2023: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc

První prázdninový měsíc přinesl řadu témat, která čtenáře Liberecké Drbny zaujala. Závěr měsíce patřil hudebnímu festivalu Benátská, ale četlo se i o otrávených návnadách, nebo samoobslužném květinářství. Červenec ale přinesl i dvě smutné zprávy - zemřela volejbalová legenda Vlastimil Lenert a také tragicky zahynul lyžař Jiří Pliska.

Proměnlivé počasí, desítky hodin hudby různých žánrů v podání více než padesáti kapel a tři dny zábavy v libereckém areálu ve Vesci. Takový byl letošní ročník festivalu Benátská!, který navštívilo třicet pět tisíc fanoušků. Hlavními hvězdami tentokrát byli Richard Müller, No Name, Mirai, Rybičky 48 nebo Jaromír Nohavica. 

Třicet pět tisíc návštěvníků, přes padesát kapel. Takový je účet letošního hudebního festivalu Benátská!

Proměnlivé počasí, desítky hodin hudby různých žánrů v podání více než padesáti kapel a tři dny zábavy v libereckém areálu ve Vesci. Takový byl letošní ročník festivalu Benátská!, který navštívilo třicet pět tisíc fanoušků. Hlavními hvězdami...

Rok uplynul od ničivého požáru v národním parku České Švýcarsko, který byl nejničivějším lesním požárem v historii naší země. Do boje s ním se zapojili také hasiči z Libereckého kraje. Nejprve v rámci mezikrajské pomoci, poté i vysláním odřadu.

Vidět spáleniště s ohořelými zbytky bylo skličující, vzpomíná hasič na požár v Českém Švýcarsku

Rok uplynul od ničivého požáru v národním parku České Švýcarsko, který byl nejničivějším lesním požárem v historii naší země. Do boje s ním se zapojili také hasiči z Libereckého kraje. Nejprve v rámci mezikrajské pomoci, poté i vysláním odřadu.

Půvabné květiny plné pestrých barev září už z dálky z malého stánku poblíž tramvajové zastávky u starého vchodu do zoo v Lidových sadech. Prodavače ale v dřevěném stánku nehledejte. Jde totiž o malinké samoobslužné květinářství s názvem Sto stonků. 

Květinářce nechybí odvaha a nadšení. Samoobslužný stánek v Liďákách frčí

Půvabné květiny plné pestrých barev září už z dálky z malého stánku poblíž tramvajové zastávky u starého vchodu do zoo v Lidových sadech. Prodavače ale v dřevěném stánku nehledejte. Jde totiž o malinké samoobslužné květinářství s názvem Sto stonků.

Uzeniny nebo pečivo či piškoty, které mají uvnitř jehlu nebo předmět s ostrým hrotem. Takové návnady pro psy kdosi rozhazuje v některých libereckých čtvrtích. Situací se zabývá policie a řeší ji rovněž liberecký magistrát. Majitelé psů by se měli mít na pozoru.

Hlídejte si své psy. V Liberci opět někdo rozhazuje nebezpečné návnady

Uzeniny nebo pečivo či piškoty, které mají uvnitř jehlu nebo předmět s ostrým hrotem. Takové návnady pro psy kdosi rozhazuje v některých libereckých čtvrtích. Situací se zabývá policie a řeší ji rovněž liberecký magistrát. Majitelé psů by se měli...

Smutná zpráva dorazila z volejbalové Dukly Liberec. Ve třiasedmdesáti letech zemřel legendární hráč klubu Vlastimil Lenert, který v letech 1973 - 1983 získala pět československých mistrovských titulů, stal se vítězem Československého poháru v roce 1975 a v roce 1976 vyhrál prestižní Pohár mistrů evropských zemí. Reprezentoval Československo i na světových šampionátech a olympijských hrách.

Odešel Vlastimil Lenert, olympionik a legenda libereckého volejbalu

Smutná zpráva dorazila z volejbalové Dukly Liberec. Ve třiasedmdesáti letech zemřel legendární hráč klubu Vlastimil Lenert, který v letech 1973 - 1983 získala pět československých mistrovských titulů, stal se vítězem Československého poháru v...

Rok uplynul od okamžiku, kdy se probudila k životu Vratislavická kyselka. Továrna ve Vratislavicích nad Nisou doslova vstala z trosek a opět zde začali vyrábět stejnojmennou minerálku v příchutích přírodní, citrónová a pomerančová. Současně sem společnost Kitl, která areál vlastní, přesunula výrobu sirupů.

Prameny Liberec a Jablonec lidem chutnají. Vratislavická kyselka slaví rok od obnovy. Oprav se dočká i zámeček

Rok uplynul od okamžiku, kdy se probudila k životu Vratislavická kyselka. Továrna ve Vratislavicích nad Nisou doslova vstala z trosek a opět zde začali vyrábět stejnojmennou minerálku v příchutích přírodní, citrónová a pomerančová. Současně sem...

Cesta vlaku mířícího na nádraží ve Stráži nad Nisou nebyla ve středu 21. června ničím neobvyklá. Svítilo slunce, ve vlaku jelo asi pětašedesát lidí, obvyklých cestujících a školáků mířící na výlet. Strojvedoucí Jaroslav Fejt znal cestu jako své boty, ostatně po trati jezdil s přestávkami pěknou řádku let. Tentokrát ale přišlo něco nečekaného. Vlaku vjel na přejezdu do cesty náklaďák vezoucí na návěsu bagr. 

(NE)OBYČEJNÍ: Duchapřítomnou reakcí ochránil strojvedoucí životy desítek cestujících

Cesta vlaku mířícího na nádraží ve Stráži nad Nisou nebyla ve středu 21. června ničím neobvyklá. Svítilo slunce, ve vlaku jelo asi pětašedesát lidí, obvyklých cestujících a školáků mířící na výlet. Strojvedoucí Jaroslav Fejt znal cestu jako své...

Čtyři vozy různých značek nabídlo ve středu 12. července prostřednictvím dražby město Liberec veřejnosti. Šlo o vozidla, která mají propadlou technickou způsobilost, byla odtažena z libereckých ulic a jejich majitelé se k nim nehlásí. Všechna čtyři auta se vydražila. 

Město dražilo čtyři odtažená auta z ulic, všechna mají nové majitele

Čtyři vozy různých značek nabídlo ve středu 12. července prostřednictvím dražby město Liberec veřejnosti. Šlo o vozidla, která mají propadlou technickou způsobilost, byla odtažena z libereckých ulic a jejich majitelé se k nim nehlásí. Všechna...

K tragické události došlo v Liberci. V sobotu 8. července bylo zavražděno nezletilé dítě. Policie krátce po události zadržela podezřelou osobu, které bylo sděleno obvinění z vraždy. 

K tragické události došlo o uplynulém víkendu v Liberci. V sobou 8. července bylo zavražděno nezletilé dítě. Policie krátce po události zadržela podezřelou osobu, které bylo sděleno obvinění z vraždy.

Smutnou zprávu na sociálních sítích oznámil lyžařský tým ED Systém Silvini Team. Při slaňování v pohoří Wind River Range v neděli 2. července tragicky zemřel Jiří Pliska, který patřil k nejlepším českým dálkovým běžcům na lyžích, tedy laufařům. Jabloneckému lyžaři bylo dvaačtyřicet let.

Tragédie v horách v USA. Při slaňování zahynul jablonecký laufař Jiří Pliska

Smutnou zprávu na sociálních sítích oznámil lyžařský tým ED Systém Silvini Team. Při slaňování v pohoří Wind River Range v neděli 2. července tragicky zemřel Jiří Pliska, který patřil k nejlepším českým dálkovým běžcům na lyžích, tedy laufařům....

Ohodnoť článek

Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky přehled, červenec, liberec, neobyčejní, benátská, kyselka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVENEC 2023: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.