Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

BŘEZEN 2024: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc

V Liberci se během posledního měsíce mluvilo hned o několika věcech. Během března vyšlo najevo, že impérium podnikatele Kendika se po jeho smrti rozpadá. Čtenáře zaujala také nehoda, kdy řidič vjel do výkopu. Z Jablonce pak přišla smutná zpráva, zemřel původní člen legendární skupiny Solomon Bob Jan Nikendey.

Na katedře historie liberecké univerzity se podařila záslužná věc. Díky systematickému a dlouhodobému výzkumu se podařilo identifikovat devadesát Liberečanů, kteří během druhé světové války skončili v koncentračním táboře v Osvětimi – v takzvaném terezínském rodinném táboře. Z nich přežili tři. V rámci výzkumu se rekonstruovaly i životní osudy některých lidí.

Detektivní práce. Studentka identifikovala devadesát Liberečanů za války deportovaných do Osvětimi

Na katedře historie liberecké univerzity se podařila záslužná věc. Díky systematickému a dlouhodobému výzkumu se podařilo identifikovat devadesát Liberečanů, kteří během druhé světové války skončili v koncentračním táboře v Osvětimi – v takzvaném...

Otřesný případ naprosté nevšímavosti syna o matku zaznamenali policisté v České Lípě.  Vše přitom začalo běžným oznámením na linku městské policie, kam volala žena s obavami o zdravotní stav své sousedky. 

Syn nechal svoji matku ležet ve vlastních výkalech. Pomohli až jiní

Otřesný případ naprosté nevšímavosti syna o matku zaznamenali policisté v České Lípě. Vše přitom začalo běžným oznámením na linku městské policie, kam volala žena s obavami o zdravotní stav své sousedky.

Šušká se o tom už dlouho, prodejna Kendik v paláci Dunaj má skončit, mají za tím být spory majitelek, dědiček zemřelého libereckého podnikatele Alexandra Kendika. Jak zjistila redakce Drbny, situace je velmi složitá, kvůli neshodám je budoucnost celé firmy skutečně nejistá a v těchto dnech se řeší.

U Kendika už nenakoupíte? Samoobsluha v Dunaji zřejmě brzy zavře, za koncem jsou spory majitelek

Šušká se o tom už dlouho, prodejna Kendik v paláci Dunaj má skončit, mají za tím být spory majitelek, dědiček zemřelého libereckého podnikatele Alexandra Kendika. Jak zjistila redakce Drbny, situace je velmi složitá, kvůli neshodám je budoucnost...

Ke kuriózní nehodě došlo v Liberci. Osobní auto v Americké ulici vjelo do někoilik metrů hlubokého výkopu, automobil téměř zmizel pod povrchem. Čtyřiaosmdesátiletý řidič pak byl převezen do nemocnice. 

Ke kuriózní nehodě došlo v sobotu večer v Liberci. Osobní auto v Americké ulici vjelo do někoilik metrů hlubokého výkopu, automobil téměř zmizel pod povrchem. Čtyřiaosmdesátiletý řidič pak byl převezen do nemocnice.

Výstavba nové lanovky na Ještěd je velkým tématem posledních týdnů. Město uspořádalo veřejné představení jednotlivých možných variant. Liberecká Drbna se proto rozhodla zeptat čtenářů, jakou by si lanovku na Ještě představovali oni. 

Lanovka na Ještěd? Čtenáři Drbny si přejí obnovit původní variantu

Výstavba nové lanovky na Ještěd je velkým tématem posledních týdnů. Město uspořádalo veřejné představení jednotlivých možných variant. Liberecká Drbna se proto rozhodla zeptat čtenářů, jakou by si lanovku na Ještě představovali oni.

Kulturní a umělecký svět Jablonecka a Liberecka zasáhla smutná zpráva. Zemřel známý umělecký kovář a hudebník Jan „Fík“ Nikendey.

Odešel Jan „Fík“ Nikendey. Známý umělecký kovář a muzikant

Kulturní a umělecký svět Jablonecka a Liberecka zasáhla smutná zpráva. Zemřel známý umělecký kovář a hudebník Jan „Fík“ Nikendey.

Krajský soud v Liberci dnes uložil výjimečný trest 25 let vězení dvaapadesátiletému muži, který zavraždil svoji pětasedmdesátiletou tetu. Před půl rokem ji Tomáš Páv uškrtil v jejím bytě v Jablonci nad Nisou, poté jí kleštěmi vytrhl několik předních zubů ze žlutého kovu a ukradl šperky, za něž dostal zhruba 7300 korun. Rozsudek není pravomocný, vazebně stíhaný obžalovaný na vyhlášení nepřišel a státní zástupkyně i obhájkyně si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Soud v Liberci uložil muži za vraždu seniorky výjimečný trest 25 let vězení

Krajský soud v Liberci dnes uložil výjimečný trest 25 let vězení dvaapadesátiletému muži, který zavraždil svoji pětasedmdesátiletou tetu. Před půl rokem ji Tomáš Páv uškrtil v jejím bytě v Jablonci nad Nisou, poté jí kleštěmi vytrhl několik...

Neschopnost udržet dostatečnou teplotu obydlí, dluhy na energiích nebo vynakládání velké části svých příjmů na energie. To jsou jen některé podoby energetické chudoby, která trápí početnou část populace. Může lidem nějak se zvládáním situace pomoci Liberecký kraj? Na to jsme se zeptali jednotlivých klubů v krajském zastupitelstvu.

POLITICKÁ KORIDA: Má kraj pomáhat lidem ohroženým vysokými cenami energií?

Neschopnost udržet dostatečnou teplotu obydlí, dluhy na energiích nebo vynakládání velké části svých příjmů na energie. To jsou jen některé podoby energetické chudoby, která trápí početnou část populace. Může lidem nějak se zvládáním situace...

Také s koncem března nechybí ohlédnutí za tím, co v uplynulých týdnech řešili lidé v regionech napříč Českem. Sedmá epizoda podcastu Pavlač zavede posluchače do Plzně, Brna či Jihlavy. 

Podcast Pavlač: Brněnský šalinář a tajemné nádraží v Jihlavě

Také s koncem března nechybí ohlédnutí za tím, co v uplynulých týdnech řešili lidé v regionech napříč Českem. Sedmá epizoda podcastu Pavlač zavede posluchače do Plzně, Brna či Jihlavy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky přehled, březen, politická korida, liberec, liberecká drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BŘEZEN 2024: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala. To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.