Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklista s elektrokolem havaroval na Jablonecku. Nadýchal jednu a půl promile

Cyklista na Jablonecku si před jízdou na elektrokole dopřál alkohol, vydat se v tomto stavu na cestu se mu však nevyplatilo. V Držkově totiž najel se svým strojem na obrubník, havaroval a musel být převezen do jablonecké nemocnice.

K nehodě došlo ve středu krátce před půl devátou hodinou večer. Směrem od centra Držkova projížděl do Plavů cyklista na elektrokole. „Z nezjištěných důvodů najel na betonový obrubník chodníku po pravé straně, následně nezvládl řízení a upadl na místní vedlejší komunikaci," sdělila policejní mluvčí Dagmar Sochorová

Už žádná jízda ve dvou nebo v opilosti. Využívání sdílených koloběžek a kol Bolt bude nově bezpečnější

Do Liberce se vrací sdílené koloběžky Bolt a letos i jízdní elektrokola. Jejich provoz tentokrát město finančně nepodpořilo. Aplikace Bolt by měla svým vylepšením zajistit bezpečnější jízdu.

Při pádu z kola se muž zranil natolik, že jej musela posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převézt do jablonecké nemocnice na ošetření. Ještě téhož dne mohl být propuštěn. „Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření," dodala mluvčí. 

Cyklistu neminula dechová zkouška, policisté mu naměřili 1,5 promile. „S touto hodnotou cyklista souhlasil a po provedeném poučení lékařské vyšetření spojené s odběrem krve na alkohol již nepožadoval," informovala Sochorová. 

Způsobená škoda činí částku 5 000 korun, případem se dále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonecko, nehoda, elektrokolo, nemocnice, policie, doprava, cyklista, okres Jablonec nad Nisou, Držkov, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista s elektrokolem havaroval na Jablonecku. Nadýchal jednu a půl promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.