Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Společnost

Výstavba nové stezky pro cyklisty a pěší ve Frýdlantu započala. Zajistí tak vyšší bezpečnost

Ve Frýdlantu započaly práce na nové stezce pro cyklisty a pěší kolem zámku. Povede podél ulic Bělíkova a Zámecká. Její výstavba vyjde na 6,5 milionu korun.

Toalety kolem jablonecké přehrady konečně prošly rekonstrukcí

Jablonecká přehrada se dočkala nových toalet ještě před zahájením letní sezóny. Za jejich obnovu město zaplatilo 845 tisíc korun. Kromě sociálního zázemí u přehrady prošly rekonstrukcí také toalety u letního kina.

Na podzim by měla být dokončena rekonstrukce Střední školy řemesel a služeb v Jablonci

V polovině října by mohla skončit rozsáhlá rekonstrukce Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou. Práce výrazně zkomplikovalo zřícení části budovy.

Obránci zvířat upozorňují na problémy spojené s lovením zvěře lukem. O novele zákona se rozhodne zítra

Už zítra budou poslanci rozhodovat o novele mysliveckého zákona, která se týká tří základních témat. Řeší povolení lovu divokých zvířat lukem, zákaz norování v období péče o mláďata a úpravu podmínek pro držení lišek v zajetí za účelem výcviku...

DGS Druckguss Systeme je již více než 30 let stabilním zaměstnavatelem. Nyní přichází s velkými plány do budoucnosti

Už na 400 zaměstnanců se rozrostla liberecká pobočka firmy DGS Druckguss Systeme. A to není konec, aktuálně probíhá výstavba nového závodu ve Frýdlantu, která nabídne práci dalším čtyřem stovkám lidí. Ti se nemusí bát těžké fyzické práce ve...

Zdolali Ještěd, teď se chystají na Sněžku. Běžecká partička připravuje další výzvu

V dubnu zdolala Ještědská běžecká partička hned několikrát vrchol Ještědu. Ve výzvě, kde se počítal každý nastoupaný metr, podpořila parta nadšenců Apolinářská nedonošeňátka. Teď se chystají na Sněžku, opět s myšlenkou pomoci dětem.

Úředníci z Uranu se přestěhují do S Toweru a do krajského úřadu. Nakonec jen na dva roky

Liberec své úředníky z budovy Uranu dočasně přestěhuje do S Toweru a do budovy krajského úřadu. Po kritice ze strany opozice ale budou nájemní smlouvy kratší, původně radnice kvůli osmiměsíční rekonstrukci Uranu zvažovala pětiletý pronájem s opcí...

Nehandlujte. Řešte! Před Krajským úřadem demonstrovali odpůrci Turówa, přišlo jich jen pár

Před budovou Krajského úřadu se dnes sešlo několik lidí v rámci demonstrace Turów: Nehandlujte. Řešte! pořádanou hnutím Rodiče za klima. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas s připravovanou smlouvou mezi českou a polskou stranou týkající se těžby v Turówě.

Pivovar, co vznikl na inzerát. Nyní sbírá vratislavické pivo Konrad úspěchy po celém světě

Zažil období slávy i úpadku, změny státních i politických režimů, výměny majitelů a v dobách největší krize českého pivovarnictví dokonce i nucené ukončení výroby. Jako první z těchto uzavřených českých pivovarů se však dočkal znovuotevření. V...

Parta nadšenců se snaží zachránit historickou lokomotivu Albatros

V České Lípě pracuje parta nadšenců na záchraně parní lokomotivy Albatros dokončené v roce 1955 s výrobním číslem 3063. Před zahájením renovace chyběla lokomotivě řada podstatných komponentů.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.