Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ČERVEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata

Letošní červen nabídl celou řadu témat. Tak si je pojďme připomenout. Zaujala vás necitlivá rekonstrukce v Liebiegově městečku, redukce linky 500 do OC Nisa, ale i projekt dvou mladíků, kteří v Jizerkách sází stromy.

Liebiegovo městečko patří k architektonickým i historickým klenotům města Liberec. Není divu, že je díky své jedinečnosti vyhledáván i filmaři. Nyní ale celý ráz místa zásadně narušila nová fasáda jednoho z místních domů.

Necitlivá rekonstrukce v Liebiegově městečku. Novou fasádu kritizuje město i veřejnost

Liebiegovo městečko patří k architektonickým i historickým klenotům města Liberec. Není divu, že je díky své jedinečnosti vyhledáván i filmaři. Nyní ale celý ráz místa zásadně narušila nová fasáda jednoho z místních domů.

Silnice na Liberecku červnu opět brázdil speciální policejní autobus. Probíhala jedna z dalších dopravně bezpečnostních akcí zaměřená na věnování se řízení. A odhalila skoro čtyřicet přestupků, nejčastěji telefonování za volantem nebo nepoužití pásů.

Přestupky odhalovali z policejního autobusu. Nachytali téměř čtyři desítky hříšníků

Silnice na Liberecku minulou středu opět brázdil speciální policejní autobus. Probíhala jedna z dalších dopravně bezpečnostních akcí zaměřená na věnování se řízení. A odhalila skoro čtyřicet přestupků, nejčastěji telefonování za volantem nebo...

Cena Michala Velíška je ocenění pro ty, kteří prokázali mimořádnou odvahu a rozhodnost. Letošním oceněným je Ivo Raisr z Oldřichova, který v září roku 2019 po indispozici řidiče zabránil nehodě autobusu u Hodkovic. Raisr si cenu převzal na liberecké radnici.

Zabránil nehodě autobusu plného lidí. Ivo Raisr dostal cenu Michala Velíška

Cena Michala Velíška je ocenění pro ty, kteří prokázali mimořádnou odvahu a rozhodnost. Letošním oceněným je Ivo Raisr z Oldřichova, který v září roku 2019 po indispozici řidiče zabránil nehodě autobusu u Hodkovic. Raisr si cenu převzal na...

Pro část zaměstnanců a návštěvníků centra to bylo nepříjemné překvapení. Jízdní řád linky 500, která zdarma jezdí do OC Nisa, byl osekán na minimum, během dne jedou pouze čtyři spoje. Pár dní po tomto článku ale nakonec přišla dobrá zpráva, do centra bude jezdit spojů více.

Do Nisy už jen autem? Linka 500 prakticky přestala do obchodního centra jezdit

Pro část zaměstnanců a návštěvníků centra to bylo nepříjemné překvapení. Jízdní řád linky 500, která zdarma jezdí do OC Nisa, byl osekán na minimum, během dne jedou pouze čtyři spoje. A změna je to trvalá, podle centra autobusem prakticky nikdo...

Dva kluci z Jablonce, Daniel Honzig a Standa Dubský, se rozhodli, že chtějí pomáhat přírodě. Loni v létě tak spustili projekt Milujeme Jizerky, v rámci kterého chtějí sázet stromy, zlepšit zadržování vody v krajině a věnovat se edukaci turistů. Zatím se jim podařilo v Jizerkách vysadit na dvě stovky stromů.

Milujeme Jizerky. Dva kluci z Jablonce se pustili do sázení stromů, chtějí zachovat hory dalším generacím

Dva kluci z Jablonce, Daniel Honzig a Standa Dubský, se rozhodli, že chtějí pomáhat přírodě. Loni v létě tak spustili projekt Milujeme Jizerky, v rámci kterého chtějí sázet stromy, zlepšit zadržování vody v krajině a věnovat se edukaci turistů....

Před budovou Krajského úřadu se sešlo několik lidí v rámci demonstrace Turów: Nehandlujte. Řešte! pořádanou hnutím Rodiče za klima. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas s připravovanou smlouvou mezi českou a polskou stranou týkající se těžby v Turówě.

Nehandlujte. Řešte! Před Krajským úřadem demonstrovali odpůrci Turówa, přišlo jich jen pár

Před budovou Krajského úřadu se dnes sešlo několik lidí v rámci demonstrace Turów: Nehandlujte. Řešte! pořádanou hnutím Rodiče za klima. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas s připravovanou smlouvou mezi českou a polskou stranou týkající se těžby v Turówě.

Několik vzrostlých buků muselo být zjara pokáceno v parku Petra Bezruče v Lidových sadech. A zřejmě to problém s kůrovcem, který napadá právě listnaté stromy, tak úplně nevyřeší. Město totiž nechalo v parcích instalovat lapače kůrovců, které během pár týdnů zachytily tisíce brouků. Progóza tak není vůbec dobrá, v příštích letech jen ve zmíněném parku uhynou další stromy, a nebude jich málo.

Kůrovec v Liberci napadá listnáče, v dalších letech dojde ke značnému úhynu stromů, bojí se radnice

Několik vzrostlých buků muselo být zjara pokáceno v parku Petra Bezruče v Lidových sadech. A zřejmě to problém s kůrovcem, který napadá právě listnaté stromy, tak úplně nevyřeší. Město totiž nechalo v parcích instalovat lapače kůrovců, které...

Sídliště v Liberci jsou přeplněná auty, lidé nemají kde parkovat. Náměstek primátora Šolc přišel s novým systémem, aby auta na sídlištích rozpoznávaly kamer podle značek a podle toho by lidé za stání platili. To ale neprošlo přes vedení města. Jak by tedy parkování na sídlištích řešili jednotlivá politická uskupení v libereckém zastupitelstvu?

POLITICKÁ KORIDA: Jak řešit parkování na libereckých sídlištích?

Sídliště v Liberci jsou přeplněná auty, lidé nemají kde parkovat. Náměstek primátora Šolc přišel s novým systémem, aby auta na sídlištích rozpoznávaly kamer podle značek a podle toho by lidé za stání platili. To ale neprošlo přes vedení města....

Několika tisíc sdílení dosáhlo jen na twitteru video, ve kterém Slovan oznamuje návrat Theo Gebre Selassieho. Nahrávka se během chvíle stala virální, sdílela ji americká televize ESPN, španělský deník Marca dokonce přestupu věnoval vlastní článek. 

Nejlepší představení posily v historii. Video s Gebrem se dostalo do celého světa

Několika tisíc sdílení dosáhlo jen na twitteru video, ve kterém Slovan oznamuje návrat Theo Gebre Selassieho. Nahrávka se během chvíle stala virální, sdílela ji americká televize ESPN, španělský deník Marca dokonce přestupu věnoval vlastní článek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Drbna

Štítky drbna, přehled, červen, témata, strom, Jizerské hory, Lužická Nisa, Liberec, Michal Velíšek, Liberecký kraj, Theodor Gebre Selassie, Petr Bezruč, Daniel Honzig, ESPN

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.