Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vězni už sedm let pomáhají uklízet Liberec. Nedávno vyčistili lesopark, pomohou u cyklostezky

Už sedm let se podílejí na úklidu veřejných prostranství Liberce vězni z liberecké vazební věznice. Za tu dobu pomohli s celou řadou věcí. Nedávno pomáhali například s úklidem lesoparku ve Fibichově ulici, chystají se k Pavlovickému potoku u cyklostezky.

„V průběhu let byly provedeny například výřezy náletových dřevin, hrabání listí, čištění drobného vodního toku, odstranilo se několik větších černých skládek nebo se vykopaly staré betonové prvky a nepoužívaná pískoviště. Odsouzení se podíleli také na odstraňování zvětralin u skalních masivů,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Pro město má práce vězňů dvě výhody – výrazně šetří městský rozpočet a přispívá i k lepšímu vzhledu města. „Odsouzeným není hrazena žádná odměna,“ dodala.

Aktuálně se lidé z věznice podílí nejvíce na budovaném lesoparku ve Fibichově ulici, který postupně čistí od nahromaděného odpadu, stavební sutě a bývalých zahrádek. „Tyto akce jsou prokládány i jinými, například odstranění několika tun odpadu z černé skládky v oblasti ulice U Letky. V průběhu června se odsouzení budou podílet na úpravě parčíku v Maršíkově ulici nebo čistění přítoku Pavlovického potoka u cyklostezky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky vězni, vazební věznice, Liberec, úklid, radnice, cyklostezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězni už sedm let pomáhají uklízet Liberec. Nedávno vyčistili lesopark, pomohou u cyklostezky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.