Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČERVEN 2022: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc

Ani během června nebylo v Libereckém kraji o témata nouze. Opět se rozběhl soud s hejtmanem Půtou, řešila se budoucnost můstků v Harrachově nebo desítky lidí, co skončily v nemocnici po úniku neznámé látky. Přehled těch nejdůležitějších témat posledního měsíce pro vás Liberecká Drbna zpracovala do tradičního přehledu.

Po dvou letech se znovu rozběhl soud v korupční kauze opravy kostela Sv. Máří Magdalény v Liberci, ve které je obžalován i hejtman Martin Půta (Starostové pro LK). Soud probíhá znovu úplně od začátku, tedy čtením obžaloby. Předseda senátu Pavel Pachner to zdůvodnil dobou, jež uplynula od předchozího řízení u soudu v Liberci i tím, že někteří obžalovaní v minulosti nebyli ani vyzváni k účasti na líčení.

Znovu od začátku. Soud v kauze, kde je obžalován i hejtman Půta, začal čtením obžaloby

Po dvou letech se znovu rozběhl soud v korupční kauze opravy kostela Sv. Máří Magdalény v Liberci, ve které je obžalován i hejtman Martin Půta (Starostové pro LK). Soud probíhá znovu úplně od začátku, tedy čtením obžaloby. Předseda senátu Pavel...

Sportovní areál v Harrachově s pěti skokanskými můstky už zažil lepší časy. Postupně se ale rýsuje obnova jeho zašlé slávy. Nadšenci dali dohromady alespoň provizorně tři malé můstky, ve spolupráci s městem se rozjíždí práce na kompletní rekonstrukci areálu. Ten by pak měl hostit prestižní závody Světového poháru, chce ale lákat turisty po celý rok.

Neděláme to pro pět skokanů. Harrachov chce obnovit skokanský areál, má sloužit celoročně

Sportovní areál v Harrachově s pěti skokanskými můstky už zažil lepší časy. Postupně se ale rýsuje obnova jeho zašlé slávy. Nadšenci dali dohromady alespoň provizorně tři malé můstky, ve spolupráci s městem se rozjíždí práce na kompletní...

Utkání krajského fotbalového přeboru mezi staršími žáky Doubí a Ruprechtic dopadlo nejhůř jak mohlo. Vůbec se neřešil výsledek, ale jeho nestandardní průběh. Hosté z Ruprechtic si po něm stěžovali na pokus o jeho ovlivnění, nepřátelskou atmosféru na stadionu a také na tvrdý zákrok domácího brankáře, po němž skončil jeden z ruprechtických v nemocnici.

Pokus o ovlivnění zápasu, emoce v hledišti. Liberecké žákovské derby skončilo zraněním hráče

Utkání krajského fotbalového přeboru mezi staršími žáky Doubí a Ruprechtic dopadlo nejhůř jak mohlo. Vůbec se neřešil výsledek, ale jeho nestandardní průběh. Hosté z Ruprechtic si po něm stěžovali na pokus o jeho ovlivnění, nepřátelskou atmosféru...

Památník padlým německým vojákům pod rozhlednou Štěpánka vandalové ničí pravidelně, naposledy před necelými dvěma měsíci, kdy ho někdo posprejoval. Nyní je kříž celý natřený na růžovo.

Kříž pod Štěpánkou znovu terčem vandalů. Někdo ho celý natřel na růžovo

Památník padlým německým vojákům pod rozhlednou Štěpánka vandalové ničí pravidelně, naposledy před necelými dvěma měsíci, kdy ho někdo posprejoval. Nyní je kříž celý natřený na růžovo.

Neznámý plyn unikl v Jablonci nad Nisou do ovzduší, hasiči obyvatele panelového domu evakuovali. Potíže s dechem se postupně objevily u velkého množství z nich, mnoho osob muselo být převezeno do nemocnice včetně hasičů a policistů.

V jabloneckém paneláku unikla do ovzduší neznámá látka. Desítky osob skončily v nemocnicích

Neznámý plyn unikl v Jablonci nad Nisou do ovzduší, hasiči obyvatele panelového domu evakuovali. Potíže s dechem se postupně objevily u velkého množství z nich, mnoho osob muselo být převezeno do nemocnice včetně hasičů a policistů.

Řada ulic pod největším panelákem v Liberci Hokejkou už brzy bude průjezdná jen jedním směrem. Lokalitu mezi ulicemi Vrchlického a Hlávkova tím radnice chce upravit tak, aby zde vzniklo více parkovacích míst, která chybí.

Pod libereckou Hokejkou vznikne síť jednosměrek. Mají pomoci s parkováním

Řada ulic pod největším panelákem v Liberci Hokejkou už brzy bude průjezdná jen jedním směrem. Lokalitu mezi ulicemi Vrchlického a Hlávkova tím radnice chce upravit tak, aby zde vzniklo více parkovacích míst, která chybí.

U fanoušků oblíbený nebyl, dlouholetý ředitel Slovanu Liberec Libor Kleibl je ale spojený s nejúspěšnější klubovou érou, s týmem získal dva mistrovské tituly a pohárovou trofej. Nyní po dvaceti letech s předstihem oznámil, že jeho působení v libereckém fotbale je u konce.

Změna ve Slovanu. Klub po dvaceti letech opustí ředitel Libor Kleibl

U fanoušků oblíbený nebyl, dlouholetý ředitel Slovanu Liberec Libor Kleibl je ale spojený s nejúspěšnější klubovou érou, s týmem získal dva mistrovské tituly a pohárovou trofej. Nyní po dvaceti letech s předstihem oznámil, že jeho působení v...

Unikátní zápas okresního přeboru se odehrál v neděli 12. června ve Studenci. Tamní béčko totiž nastoupilo v sestavě z hráčů s příjmením Kuřík. A nešlo jen o hráče, Kuřík byl pro tento zápas i trenér týmu nebo hlavní pořadatelka utkání. 

Chtěli jsme se sejít. Celý tým Studence v mistrovském utkání tvořili příbuzní

Unikátní zápas okresního přeboru se odehrál v neděli ve Studenci. Tamní béčko totiž nastoupilo v sestavě z hráčů s příjmením Kuřík. A nešlo jen o hráče, Kuřík byl pro tento zápas i trenér týmu nebo hlavní pořadatelka utkání.

V Liberci se chystá výstavba další rezidenční čtvrti. Na Františkově má místo zchátralého areálu bývalé Interlany vyrůst sedm bytových domů s třemi stovkami bytů. Projekt s názvem Zahrada Gallas navrhlo anglické architektonické studio Chapman Taylor. Práce na revitalizaci celé lokality mají začít už v srpnu, hotovo má být do tří let.

Další rezidenční čtvrť v Liberci. Místo Interlany na Františkově vyroste 300 bytů

V Liberci se chystá výstavba další rezidenční čtvrti. Na Františkově má místo zchátralého areálu bývalé Interlany vyrůst sedm bytových domů s třemi stovkami bytů. Projekt s názvem Zahrada Gallas navrhlo anglické architektonické studio Chapman...

Co bude s lanovkou na Ještěd? Od loňské tragické nehody nejezdí a zdá se, že ještě několik let nebude. Objevují se úvahy o jejím prodloužení i o tom, jak by měla stavba nové lanovky být financována. Proto jsme se zeptali jednotlivých zastupitelských klubů, jak se na problematiku lanovky dívají.

POLITICKÁ KORIDA: Co s lanovkou na Ještěd?

Pátek, 24. června 2022, 16:23Politika

POLITICKÁ KORIDA: Co s lanovkou na Ještěd?

Co bude s lanovkou na Ještěd? Od loňské tragické nehody nejezdí a zdá se, že ještě několik let nebude. Objevují se úvahy o jejím prodloužení i o tom, jak by měla stavba nové lanovky být financována. Proto jsme se zeptali jednotlivých...

Šestadvacetiletý strážník David Fischer působí u liberecké městské policie už šestým rokem. Chtěl však poznat i něco jiného a nasbírat nové zkušenosti, zažádal proto o stáž v zahraničí. Čekal dlouhé tři roky, až dostal odpověď ze San Francisca. Moc dlouho neváhal a odletěl si splnit svůj sen. 

Vždycky jsem chtěl pomáhat lidem, říká strážník z Liberce David Fischer. Splnil si sen a absolvoval stáž v USA

Šestadvacetiletý strážník David Fischer působí u liberecké městské policie už šestým rokem. Chtěl však poznat i něco jiného a nasbírat nové zkušenosti, zažádal proto o stáž v zahraničí. Čekal dlouhé tři roky, až dostal odpověď ze San Francisca....

Ohodnoť článek

Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky červen, přehled, měsíc, Liberecký, kraj, Liberecký kraj, Drbna.cz, nemocnice, Martin Půta, Harrachov, Liberec, lanová dráha, Marie Magdalena, Starostové a nezávislí, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVEN 2022: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.