Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté vyrazili do prodejen, restaurací a klubů. Mladé dívce v Liberci naměřili 1,88 promile

Alkohol, drogy a mládež. Policisté vyrazili v uplynulých dnech do terénu a kontrolovali zákaz prodeje a podávání alkoholu osobám mladším 18 let. Zaměřili se především na prodejny, restaurace i noční kluby na území Libereckého kraje. Nejhorší případy zjistili v klubech na Liberecku a Semilsku.

Na bezpečnostní akci se podílely další orgány, jako Celní správa, Hasičský záchranný sbor, Městská policie, Krajská hygienická stanice LK, Česká obchodní inspekce, orgány sociálně-právní ochrany dětí a další.

Do terénu vyrazilo téměř sedmdesát policistů a zhruba čtyřicet pracovníků státní správy nebo samosprávy. Společně zkontrolovali celkem 269 osob a 39 provozoven. „Kontroly probíhaly ve vytipovaných restauračních zařízeních, klubech, sportbarech, zábavních podnicích, v prodejnách alkoholu, jako jsou supermarkety, večerky a podobně s předpokládanou účastí mládeže,“ uvedla Martina Frýdová, preventistka KŘP Libereckého kraje.

Policisté během akce odhalili, že 47 osob ve věku od 15 do 18 let požilo alkohol. „Bezpochyby nejzávažnější případy byly zjištěny při kontrole v hudebním klubu na Liberecku, kde se nacházela mladistvá dívka, které byla naměřena hodnota alkoholu v krvi 1,88 promile. Dále v tanečním klubu na Semilsku byl kontrolován mladík, který nadýchal do alkohol testeru 2,18 promile. V obou případech byli vyrozuměni rodiče a orgán sociálně-právní ochrany dítěte,“ sdělila Frýdová.

Během akce bylo zjištěno 21 přestupků a 5 správních deliktů. „V jednom případě byla za pomoci speciálně vycvičeného psa zajištěna droga – marihuana a osm osob bylo omezeno na osobní svobodě,“ dodala preventistka KŘP LK.

Preventistky pravidelně přednášejí ve školách a pořádají besedy pro děti a mládež, kde rozebírají téma zneužívání návykových látek. Cílem těchto akcí je ochrana dětí před závislostmi na návykových látkách, jako je právě alkohol, drogy nebo před hazardními hrami.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, kontrola, bezpečnost, alkohol, drogy, mládež, klub, bar, restaurace, Liberec, okres Semily, Krajská hygienická stanice, Česká obchodní inspekce, Celní správa České republiky, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyrazili do prodejen, restaurací a klubů. Mladé dívce v Liberci naměřili 1,88 promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.