Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Díky obchvatu je v Zákupech klidněji, zlepšilo se i životní prostředí

V loňském roce byla dokončena výstavba severozápadního obchvatu města Zákupy na Českolipsku. Z centra města tak zmizely nákladní automobily a kamiony. V budoucnu na stavbu naváže další etapa obchvatu.

Město Zákupy o výstavbu obchvatu usilovalo přes deset let. Dlouhé roky ale trvalo, než se podařilo vyřešit majetkové záležitosti. S jedním z vlastníků se nemohlo město dohodnout, a nakonec došlo na vyvlastnění jeho pozemku.

Kamiony konečně zmizí z historického centra Zákup. Severozápadní obchvat se otevřel

Motoristům v Zákupech na Českolipsku začal sloužit nový severozápadní obchvat. Z historického jádra a městské památkové zóny odvedl těžkou kamionovou dopravu, informoval mluvčí krajského úřadu Jan Mikulička.

Výstavba obchvatu za 53 milionů začala na jaře roku 2020 a ukončena byla loni v létě. „Nový obchvat odvádí dopravu z města, díky čemuž nejenže bude v centru klidněji, ale zlepší se tam i životní prostředí,“ uvedl již dříve náměstek hejtmana Jan Sviták.

Díky obchvatu zmizely z centra Zákup kamiony, denně jich tu projely desítky. „Za každé auto, každý kamion, který na obchvatu potkám, jsem rád a říkám si, že kdyby nebyl obchvat, jel by městem. V tuto chvíli začínáme připravovat podklady pro další etapu obchvatu, která odkloní transitní dopravu z dalších zastavěných ulic města,“ okomentoval starosta Zákup Radek Lípa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Českolipsko, obchvat, Zákupy, doprava, okres Česká Lípa, Jan Sviták

Díky obchvatu je v Zákupech klidněji, zlepšilo se i životní prostředí  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.