Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Poslední závod, benefiční představení v divadle a blešák

I tento březnový víkend se máte na co těšit. Především milovníci filmových či divadelních představení a hudby budou mít o zábavu postaráno. Program se najde i pro děti.

Pátek

Ve čtvrtek 24. března – v den výročí slavného lyžařského závodu – měl premiéru film Poslední závod. Legendární příběh Hanče a Vrbaty zná každý, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama režiséra Tomáše Hodana přibližuje tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš co nejpřesněji tak, jak se opravdu staly. Veřejnost může v kinech film zhlédnout od pátku, v kině Varšava začíná ve 20:00. Nenechte si ujít tento dechberoucí příběh o přátelství, odvaze a nevyzpytatelnosti hor.

Divadlo F. X. Šaldy uvádí premiéru opery Otello. Verdiho mistrovské dílo o tragické lásce, žárlivosti a intrikách stojí právem na piedestalu světové operní literatury. Je to drama plné pravdivých momentů lámající lidské charaktery. Představení začíná v 19:00. Pokud se vám to nehodí v pátek, zavítejte do divadla ve stejný čas v neděli.

Naivní divadlo Liberec také podpoří Ukrajinu. V pátek pořádá benefiční akci – divadelní představení Jukebox, které mimořádně neuvede v komorním prostoru studia, ale přesune jej do velkého sálu. Celý výtěžek z dobrovolného vstupného zašle na konto organizace Člověk v tísni, jež ve válkou zmítané Ukrajině poskytuje potřebnou pomoc. Představení začíná v 19:30.

Sobota

Přijďte prodat to, co již nepotřebujete, nebo koupit to, co nepotřebují ti druzí! Na centrálním parkovišti u Home Credit Areny se opět konají Liberecké „všehotrhy“ od 05:00 do 11:00. Občerstvení zajištěno.

Liberecký Dům dětí a mládeže Větrník zve na Opičárny – pohybové odpoledne pro rodiče a předškolní děti. Čeká vás záplava her, tanec, opičí dráhy a mnoho dalšího. Děti i rodiče si mají přinést sálovou obuv (aktivity se budou odehrávat v tělocvičně DDM), pití a sportovní oblečení. Akce probíhá od 15:00 do 17:00. Vstupné 30,- korun za dítě.

Terasy Café pořádá každou poslední sobotu v měsíci oblíbené jazzové večery. V kavárně si můžete poslechnout Aleše Bartoše a jeho hosty. Tentokrát je na programu funky & R'n'B & soul & latin jazz – Nela Sasková (zpěv a basa). Začátek je v 18:30.

Neděle

Do Kulturního centra VRATISLAVICE 101010 přijede opět Sváťovo dividlo s klasickou loutkovou pohádkou pro nejmenší. Představení O broučkovi na motivy příběhů Jana Karafiáta začíná v 10:00.

I další nedělní tip je věnován dětem. Obec Stráž nad Nisou pořádá v restauraci Formanka na Bergerově náměstí dětský karneval. Čekají vás soutěže, zábava a odměna pro všechny krásné masky. Akce probíhá od 14:00 do 17:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kino Varšava

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, divadlo, kino, představení, premiéra, divadelní představení, Tomáš Hodan, Ukrajina, Varšava, Jan Karafiát, Othello, Krkonoše, Člověk v tísni, Home Credit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Poslední závod, benefiční představení v divadle a blešák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.