Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

LISTOPAD NA DRBNĚ: Advent, drogový velkosklad i potrestaní agresoři

Listopad přinesl řadu zajímavých témat. Čtenáře zajímal příběh letošního vánočního stromu v Liberci, ale i černá kronika. Velký ohlas vzbudila informace, že v Liberci byl velkosklad drog. Po roce také byli potrestání agresoři od libereckého muzea.

Šperky z českého křišťálu ozdobí každou ženu, dodají jí šmrnc i jiskru. Blýskavým štrasem lze ale ozdobit i vánoční stromeček. Třpytivé ozdoby mu vdechnou nevšední kouzlo, zaujmou na první pohled. Přitom zdůrazní to, co k našemu regionu neodmyslitelně už staletí patří. Šikovnost a nápaditost šperkařů, mezi které patří i Olga Kopalová Rynešová z Jablonce nad Nisou.   

(NE)OBYČEJNÍ: Šperky z křišťálu zdobí ženy z celého světa, letos nápad z Jablonce září i na vánočních stromcích

Šperky z českého křišťálu ozdobí každou ženu, dodají jí šmrnc i jiskru. Blýskavým štrasem lze ale ozdobit i vánoční stromeček. Třpytivé ozdoby mu vdechnou nevšední kouzlo, zaujmou na první pohled. Přitom zdůrazní to, co k našemu regionu...

Advent přišel do Liberce. Před radnicí se rozzářil vánoční strom, který v pátek 24. listopadu, s úderem 17. hodiny rozsvítili vyvoláváním Liberečané. Slavnostní okamžik si nenechaly ujít stovky diváků.

V Liberci začal advent. Před historickou radnicí se rozsvítil vánoční strom

Advent přišel do Liberce. Před radnicí se rozzářil vánoční strom, který v pátek 24. listopadu, s úderem 17. hodiny rozsvítili vyvoláváním Liberečané. Slavnostní okamžik si nenechaly ujít stovky diváků.

Na průtahu Libercem v neděli navečer skončila omezení spojená s výstavbou dvou mostů, která trvala od jara loňského roku. Průjezd na průtahu, který je nejvytíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji, tak omezují už jen práce na opravě kanalizace u tunelu. Ty potrvají ještě měsíc, skončit by měly do poloviny prosince.

Na průtahu Libercem skončila omezení spojená se stavbou dvou mostů

Na průtahu Libercem v neděli navečer skončila omezení spojená s výstavbou dvou mostů, která trvala od jara loňského roku. Průjezd na průtahu, který je nejvytíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji, tak omezují už jen práce na opravě...

Zchátralé oční sanatorium v Machníně známé i jako zámeček či Kleinertova vila Liberec možná skutečně prodá. V soutěži dostala radnice několik nabídek. Nabídky bude nyní město vyhodnocovat.

Oční sanatorium v Liberci možná změní majitele, město dostalo několik nabídek

Zchátralé oční sanatorium v Machníně známé i jako zámeček či Kleinertova vila Liberec možná skutečně prodá. V soutěži dostala radnice několik nabídek. Nabídky bude nyní město vyhodnocovat.

Náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro LK) loni koncem října zveřejnil video, na kterém parta nezletilých pachatelů surově napadla před Severočeským muzeem dvojici chlapců. Případ se po roce podařilo dotáhnout až k verdiktu soudu – trojice útočníků byla Okresním soudem v Liberci potrestána podmínkami, jeden obecně prospěšnými pracemi.

Brutální napadení před muzeem: Viníci byli po roce potrestáni

Náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro LK) loni koncem října zveřejnil video, na kterém parta nezletilých pachatelů surově napadla před Severočeským muzeem dvojici chlapců. Případ se po roce podařilo dotáhnout až k verdiktu...

Jablonečtí policisté vyšetřují zvlášť závažný zločin, kterého se dopustil mladistvý pachatel. Proto k případu nezveřejnila prakticky žádné informace, jen to, že šlo o konflikt mezi příbuznými.

Byla to vražda? Policie v Jablonci potvrdila konflikt mezi příbuznými

Jablonečtí policisté od sobotního večera vyšetřují zvlášť závažný zločin, kterého se dopustil mladistvý pachatel. Proto k případu nezveřejnila prakticky žádné informace, jen to, že šlo o konflikt mezi příbuznými.

Nepříjemný zážitek mají za sebou pracovníci i pacienti urgentního příjmu Krajské nemocnice v Liberci (KNL). Jeden z pacientů, který zde byl ošetřován, začal znenadání demolovat zařízení a ohrožovat všechny přítomné. Zarazila ho až ochranka nemocnice a přivolaná policie.

VIDEO: Muž zaútočil na zdravotníky urgentu nemocnice. Zdemoloval zařízení a ohrožoval i další pacienty

Nepříjemný zážitek mají za sebou pracovníci i pacienti urgentního příjmu Krajské nemocnice v Liberci (KNL). Jeden z pacientů, který zde byl ošetřován, začal znenadání demolovat zařízení a ohrožovat všechny přítomné. Zarazila ho až ochranka...

Sdílená kola společnosti nextbike mají za sebou v Liberci první sezonu, kterou město s krajskou dotací podpořilo necelým milionem korun. Celkem si lidé kola půjčili v necelých deseti tisících případů. Jak to bude dál, budou kola ve městě i příští rok? Na to jsme se zeptali jednotlivých zastupitelských klubů. 

POLITICKÁ KORIDA: Zůstanou sdílená kola v Liberci i příští rok?

Sdílená kola společnosti nextbike mají za sebou v Liberci první sezonu, kterou město s krajskou dotací podpořilo necelým milionem korun. Celkem si lidé kola půjčili v necelých deseti tisících případů. Jak to bude dál, budou kola ve městě i příští...

Policie pátrá po Vilému Kováčovi, který podle policie v Liberci skladoval tuny drog. Devětačtyřicetiletý muž je na útěku a pátrá po něm i Europol. Hlavní zadavatel drogových zakázek, obviněný cizinec, je ve vazbě v Německu.

Drogový velkosklad v Liberci. Muž skladoval tuny kokainu a hašiše, jde po něm Europol

Policie pátrá po Vilému Kováčovi, který podle policie v Liberci skladoval tuny drog. Devětačtyřicetiletý muž je na útěku a pátrá po něm i Europol. Hlavní zadavatel drogových zakázek, obviněný cizinec, je ve vazbě v Německu.

Velkou proměnou projde kulturní centrum Lidové sady v Liberci. Ještě do konce roku si tady mohou lidé užívat pestrý program, posléze se Liďáky na více než rok a půl uzavřou. Generální oprava vnitřních prostor a přístavby přinese nejen modernizaci interiéru, ale i zlepšení například zvukových parametrů nebo lepší zázemí pro zdejší hudební školu. 

Začne rozsáhlá rekonstrukce Liďáků. Zavřené budou víc než rok a půl

Velkou proměnou projde kulturní centrum Lidové sady v Liberci. Ještě do konce roku si tady mohou lidé užívat pestrý program, posléze se Liďáky na více než rok a půl uzavřou. Generální oprava vnitřních prostor a přístavby přinese nejen modernizaci...

Ohodnoť článek

Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky přehled, listopad, liberecká drbna, neobyčejní, politická korida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LISTOPAD NA DRBNĚ: Advent, drogový velkosklad i potrestaní agresoři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.