Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PROSINEC NA DRBNĚ: Nový majitel Slovanu, vražda v Boru a náročné Vánoce pro hasiče

Dvanáctý, tedy poslední měsíc roku 2023 patří minulosti. Také prosinec byl bohatý na nejrůznější témata z našeho regionu. Čtenáři, kteří zavítali na náš web, se dočetli řadu aktuálních zpráv. Pojďme si v následujících řádcích shrnout to nejdůležitější, co se během uplynulého měsíce odehrálo nejen v Liberci.

Ministerstvo kultury neprohlásí lanovou dráhu z Horního Hanychova na Ještěd za kulturní památku. Rozhodlo o tom v první polovině prosince. 

Lanovka na Ještěd památkou nebude. Ministerstvo kultury návrh na prohlášení zamítlo

Ministerstvo kultury neprohlásí lanovou dráhu z Horního Hanychova na Ještěd za kulturní památku. Rozhodlo o tom v první polovině prosince.

Desítkami případů schvalování činu střelce z pražské Karlovy univerzity se v posledních dnech zabývají policisté napříč celou republikou. Jednoho takového výtečníka vypátrali i v Tanvaldu na Jablonecku. Čtyřiadvacetiletý muž si už vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu.

Muž schvaloval na sociálních sítích čin střelce z Karlovy univerzity. Obvinění už si vyslechl

Desítkami případů schvalování činu střelce z pražské Karlovy univerzity se v posledních dnech zabývají policisté napříč celou republikou. Jednoho takového výtečníka vypátrali i v Tanvaldu na Jablonecku. Čtyřiadvacetiletý muž si už vyslechl...

V Liberci i na dalších místech se v sobotu v poledne připomínaly oběti čtvrtečních tragických událostí v Praze. Na liberecké univerzitě proběhlo pietní shromáždění, hasiči, záchranáři i policisté drželi minutu ticha. Pietní akce proběhla i ve Frýdlantě a na dalších místech. Před budovou G se sešlo mnoho lidí, od studentů, přes politiky, až po občany města. Ti na chodech zapalovali svíčky a pokládali květiny.

Připomínka obětí střelby. Minuta ticha, lidé se sešli u univerzity

V Liberci i na dalších místech se v sobotu v poledne připomínaly oběti čtvrtečních tragických událostí v Praze. Na liberecké univerzitě proběhlo pietní shromáždění, hasiči, záchranáři i policisté drželi minutu ticha. Pietní akce proběhla i ve...

Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den řešili na dvě stovky událostí. Loni jich měli ve stejnou dobu 13. Ve většině případů, tedy asi 130krát, hasiči odstraňovali spadané stromy a větve, a to hlavně z komunikací, aby zabezpečili jejich průjezdnost. Dále hasiči v kraji devětkrát odčerpávali vodu z objektů, pětkrát dělali protipovodňová opatření, a to zejména na Českolipsku.

Dvě stovky událostí. Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den odstraňovali spadané stromy a větve

Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den řešili na dvě stovky událostí. Loni jich měli ve stejnou dobu 13. Ve většině případů, tedy asi 130krát, hasiči odstraňovali spadané stromy a větve, a to hlavně z komunikací, aby zabezpečili jejich...

Mít celý rok vánoční náladu by si možná leckdo přál. A tak trochu se to splnilo Gabriele Loukotové, která se letos stala novou provozovatelkou Muzea betlémů v Kryštofově Údolí. Výtvarnice a pedagožka, která v malebné obci žije se svojí rodinou, se nadchla pro betlémy a pustila se do jejich sbírání, ale i bádání v této oblasti. A především, nenechává si to pro sebe a své neobyčejné nadšení prostřednictvím expozic proměněného muzea, předává návštěvníkům. 

(Ne)obyčejné nadšení proměnilo život výtvarnice v celoroční Vánoce

Mít celý rok vánoční náladu by si možná leckdo přál. A tak trochu se to splnilo Gabriele Loukotové, která se letos stala novou provozovatelkou Muzea betlémů v Kryštofově Údolí. Výtvarnice a pedagožka, která v malebné obci žije se svojí rodinou,...

K násilnému trestnému činu došlo v Novém Boru. Muž tam zabil svou partnerku. Případ vyšetřuje policie.

Násilná smrt v Novém Boru. Muž po hádce zabil svou partnerku

K násilnému trestnému činu došlo v pátek dopoledne v Novém Boru. Muž tam zabil svou partnerku. Případ vyšetřuje policie.

Spekulace o vstupu podnikatele Ondřeje Kanii do Slovanu se potvrdila. Oficiálně se vyjádřil i sám klub. Nový majitel bude mít 75 procent akcií klubu. Menšinový podíl bude nadále patřit Ludvíku Karlovi, respektive jeho Preciose.

Změna majitele Slovanu potvrzena. Ondřej Kania koupí 75 procent akcií klubu, chce poháry

Spekulace o vstupu podnikatele Ondřeje Kanii do Slovanu se potvrdila. Oficiálně se vyjádřil i sám klub. Nový majitel bude mít 75 procent akcií klubu. Menšinový podíl bude nadále patřit Ludvíku Karlovi, respektive jeho Preciose.

V Liberci skončilo odbahňování opravované a vypuštěné přehrady Harcov, vytěžilo se z ní víc než 51.000 metrů krychlových nánosů. Další práce jdou zatím podle harmonogramu, uvedla mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.

Přehrada v Liberci je odbahněná, rekonstrukce jde zatím podle plánu

V Liberci skončilo odbahňování opravované a vypuštěné přehrady Harcov, vytěžilo se z ní víc než 51.000 metrů krychlových nánosů. Další práce jdou zatím podle harmonogramu, uvedla mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.

Už třicátý ročník hudebního festivalu proběhne příští rok ve veseckém areálu v Liberci. A pořadatelé na něj pozvali zahraniční interprety, kteří už v minulosti na festivalu vystoupili. Lidé se tak mohou těšit na Scooter, Slade a Suzi Quatro. Festival proběhne na konci července.

Na Benátskou se vrací zahraniční interpreti. Hvězdami příštího ročníku budou Scooter nebo Slade

Už třicátý ročník hudebního festivalu proběhne příští rok ve veseckém areálu v Liberci. A pořadatelé na něj pozvali zahraniční interprety, kteří už v minulosti na festivalu vystoupili. Lidé se tak mohou těšit na Scooter, Slade a Suzi Quatro....

Až sto padesát lůžek pro klienty s Alzheimerovou chorobou může vyrůst v zařízení, které chystá podle informací Drbny investor postavit na místě bývalého očního sanatoria v Machníně. Zájemci o nevyužívaný areál jsou ale celkem čtyři a jasno o jeho využití bude až v lednu, kdy liberecká radnice z nabídek bude vybírat.

Co vznikne na místě machnínského sanatoria? Zájemce chce postavit Alzheimer centrum

Až sto padesát lůžek pro klienty s Alzheimerovou chorobou může vyrůst v zařízení, které chystá podle informací Drbny investor postavit na místě bývalého očního sanatoria v Machníně. Zájemci o nevyužívaný areál jsou ale celkem čtyři a jasno o jeho...

Do libereckého babyboxu na začátku prosince někdo odložil novorozenou holčičku. Miminko je naprosto zdravé a je nyní v péči zdravotníků.

V libereckém babyboxu našli novorozenou holčičku. Dostala jméno Jitka

Do libereckého babyboxu dnes kolem páté hodiny podvečerní někdo odložil novorozenou holčičku. Miminko je naprosto zdravé a je nyní v péči zdravotníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky přehled, prosinec, liberecká drbna, neobyčejní, politická korida

PROSINEC NA DRBNĚ: Nový majitel Slovanu, vražda v Boru a náročné Vánoce pro hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.