Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Doprava

Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší radar před tunelem

Tohle téma se vrací v nepravidelných intervalech. Radar před libereckým tunelem má měřit a především posílat pokuty řidičům, kteří zde překračují rychlost. Podle informací Drbny tomu tak ale není, i když radar je na ostré měření připraven.

Slevy na jízdné pro seniory a studenty? Podobnou výhodu chystá i Liberec v MHD

Zatímco vláda připravila nařízení, podle kterého studenti do 26 let a senioři nad 65 budou ve vlacích a autobusech jezdit se 75 procentní slevou, v autobusech a tramvajích dosud zůstávají původní ceny. To by radnice chtěla změnit a od září by se...

Regulovčík 2018 aneb jak praporčík z Jablonce podruhé obhájil putovní pohár. Ten už mu ale zůstane

Ve středu 23. května se opět uskutečnilo krajské kolo soutěže s názvem Regulovčík. Akce proběhla tradičně na frekventované křižovatce ulic Žitavská a Švermova. Již popáté vyhrál praporčík Ota Uchytil z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

FOTO, VIDEO: Konec objížděk do Jablonce.  Nová silnice výrazně zkrátí cestu

Poslední dokončovací práce probíhají v těchto dnech na dlouho očekávané silnici, která urychlí spojení mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Stavba vyšla na zhruba 300 milionů korun a otevření se uskuteční 1. června v 11 hodin. První auta pak po...

Cesta do Jablonce se zrychlí. Autobusy pojedou kratší dobu, přibudou víkendové spoje

Blíží se otevření nové dopravní spojky mezi Libercem a Jabloncem. Kromě řidičů na něj čekají také obyvatelé obou měst, kteří jezdí autobusy. Díky nové silnici se totiž spojení mezi oběma městy urychlí až o deset minut.

Neveselý účet statistik dopravní nehodovosti. Je více nehod, mrtvých i zraněných

Během prvních čtyř měsíců letošního roku vyšetřovala Policie ČR celkově 31 621 dopravních nehod, při kterých zahynulo 132 osob (z toho 39 v lednu, 22 v únoru, 31 v březnu a 40 v dubnu). Dalších 569 bylo zraněno těžce a 6 678 lehce. Ve všech...

Rekonstrukce ulice České mládeže v Liberci začne v červenci. Čekají se velké kolony

Rekonstrukce ulice České mládeže, která je hlavní a prakticky jedinou přístupovou cestou do Průmyslové zóny Liberec - Jih od dálnice 35, začne v červenci. Hotova by měla být do poloviny října. Projekt za 38,5 milionu korun přinese nemalé dopravní...

Rodiče vozící děti do školy blokují v Lípě autobusy. Budeme dávat pokuty, varuje policie

České Lípě došla trpělivost s neukázněnými řidiči, kteří na několika místech ve městě špatně parkují a blokují tak autobusy městské hromadné dopravy. Policie varuje, že se na kritické lokality zaměří a bude rozdávat vysoké pokuty.

Vlaky do Drážďan zajistí nový dopravce. Vogtlandbahn výsledek soutěže napadl

Vlaky z Liberce do Drážďan by měl v příštím roce převzít nový dopravce. Ve společné německo-české soutěži zvítězila firma Verkehrsgesellschaft Start Ostsachsen, která patří do skupiny Deutsche Bahn.

Hotovo. Průtah městem je po třech týdnech opět průjezdný

Od dnešního dne mohou řidiči začít využívat přímý odbočovací pruh ve směru na Děčín. Ten vede z Vratislavic do centra. Vše se tak stihlo ve slibovaném termínu.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.