Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SRPEN 2022: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc

S novým měsícem je tu i přehled nejdůležitějších událostí měsíce minulého. Koncem srpna se Libercem prohnala bouře, která napáchala škody za miliony a má na svědomí i lidský život. Minulý měsíc přinesl i novinky ohledně lanovky na Ještěd nebo vyhoření oblíbených Slunečních lázní na jablonecké přehradě.

Libercem se v pátek 26. srpna prohnala prudká bouře s přívalovým deštěm způsobila ve městě řadu škod. Město je odhadlo na minimálně deset milionů korun, voda zatekla do městského stadionu, galerie i stadionu Slovanu.

Město spočítalo škody po bouři na nejméně deset milionů. Voda vyřadila bazén, zatekla i do galerie

Páteční prudká bouře s přívalovým deštěm způsobila ve městě řadu škod. Město je odhadlo na minimálně deset milionů korun, voda zatekla do městského stadionu, galerie i stadionu Slovanu. Nadále probíhá také odstraňování škod.

Ve Foru se v McDonalds propadl sádrokartonový podhled. Nevydržel přívalový déšť

Večerní bouřka s přívalovým lijákem napáchala v Liberci řadu škod. Tu asi největší v OC Forum, kde se v McDonalds propadla po osmé hodině večer část sádrokartonového podhledu. Na sociálních sítích koluje video s inkriminovaným okamžikem. Jen pár...

Libereckým krajem během pátečního večera prošly silné srážky a bouřky. Pod padajícím stromem v Liberci zemřel muž. Hasiči mělli po dvaadvacáté hodině osm desítek události, doprava kvůli přívalovým srážkám kolabovala. Došlo k zatopení mnohých...

Spor studeneckých fotbalistů a rodiny z domu sousedícího s tamním hřištěm došel až k soudu. Rodině vadí hluk při zápasech, především bubnování. Soud nyní nepravomocně rozhodl, že fanoušci se při fandění musí obejít bez bubnu.

Nebubnujte, přikázal soud fotbalovým fanouškům ve Studenci. Řeší spor se sousedem

Spor studeneckých fotbalistů a rodiny z domu sousedícího s tamním hřištěm došel až k soudu. Rodině vadí hluk při zápasech, především bubnování. Soud nyní nepravomocně rozhodl, že fanoušci se při fandění musí obejít bez bubnu.

Na všem se dá najít něco pozitivního. Tím se řídí v práci i v životě (ne)obyčejný mladý řidič Martin Třešňák z Liberce. Zachmuřenou tvář za volantem u něj najdete opravdu málokdy. Společně jsme nahlédli do zákulisí této profese a Martin nám přiblížil, že je zajímavější, než by se na první pohled mohlo zdát. 

Nemohl bych dělat práci, která mě nebaví, říká řidič autobusů Martin Třešňák z Liberce

Na všem se dá najít něco pozitivního. Tím se řídí v práci i v životě (ne)obyčejný mladý řidič Martin Třešňák z Liberce. Zachmuřenou tvář za volantem u něj najdete opravdu málokdy. Společně jsme nahlédli do zákulisí této profese a Martin nám...

Lanovku na Ještěd postavily a po celou dobu provozovaly. Až do neštěstí před necelým rokem. Nyní se ale České dráhy z Ještědu stahují, z případné výstavby nové lanovky vycouvaly. Potřebné pozemky prodají městu, které novou lanovku zaštítí. Na stavbu chce radnice najít strategického partnera, kterým by mohla být společnost TMR provozující ještědský skiareál.

České dráhy opouští Ještěd. Stavba nové lanovky bude na městu, to chce najít strategického partnera

Lanovku na Ještěd postavily a po celou dobu provozovaly. Až do neštěstí před necelým rokem. Nyní se ale České dráhy z Ještědu stahují, z případné výstavby nové lanovky vycouvaly. Potřebné pozemky prodají městu, které novou lanovku zaštítí. Na...

Mohelku a Jeřmanický potok na Hodkovicku postihl masivní úhyn ryb. Týká se asi pětikilometrového úseku. Nejvíce šlo o pstruhy, ale i další druhy ryb. Náprava podle rybářů potrvá několik let. 

V Mohelce uhynuly tisíce ryb. Náprava potrvá roky

Mohelku a Jeřmanický potok na Hodkovicku postihl o víkendu masivní úhyn ryb. Týká se asi pětikilometrového úseku. Nejvíce šlo o pstruhy, ale i další druhy ryb. Náprava podle rybářů potrvá několik let.

Šťastný konec mělo pátrání po ztraceném ženichovi. Vytratil se ze svatby a když jej svatebčané nemohli najít, zavolali na pomoc policii. Nakonec jej společně našli živého a zdravého.

Šťastný konec mělo pátrání po ztraceném ženichovi. Vytratil se ze svatby a když jej svatebčané nemohli najít, zavolali na pomoc policii. Nakonec jej společně našli živého a zdravého.

Liberec si dnes připomněl smutné výročí vpádu okupačních vojsk na území Československa 21. srpna 1968, které je o to více aktuální v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině. 

Liberec si připomněl smutné výročí vpádu okupačních vojsk v srpnu 1968. V Kině Varšava vyprávěli pamětníci

Liberec si dnes připomněl smutné výročí vpádu okupačních vojsk na území Československa 21. srpna 1968, které je o to více aktuální v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině. Památku obětí okupace uctili přítomní na pietním shromáždění před...

Rada města schválila umístění veřejných toalet do centra města. Ty budou na dvou místech – na Sokolovském a Soukenném náměstí. Toalety včetně stavebních úprav vyjdou na 3,8 milionu korun.

V centru Liberce budou veřejné záchodky. Vyrostou na Sokolovském a Soukenném náměstí

Rada města na svém posledním jednání schválila umístění veřejných toalet do centra města. Ty budou na dvou místech – na Sokolovském a Soukenném náměstí. Toalety včetně stavebních úprav vyjdou na 3,8 milionu korun.

Smutná zpráva přišla od hasičů z Libereckého kraje. Po dvoudenním boji na následky tragické nehody zemřel jejich kolega Jiří Martinovský. Hasiči nyní založili sbírku na podporu jeho rodiny.

Hasiči smutní, jejich kolega zemřel po tragické dopravní nehodě. Vznikla sbírka pro rodinu

Smutná zpráva přišla od hasičů z Libereckého kraje. Po dvoudenním boji v pátek na následky tragické nehody zemřel jejich kolega Jiří Martinovský. Hasiči nyní založili sbírku na podporu jeho rodiny.

Hasiči v srpnu zasahovali u požáru Slunečních lázní u jablonecké přehrady. Dřevěný objekt zcela téměř celý shořel. Příčinu požáru vyšetřují hasiči společně s policisty.

Hasiči v úterý v brzkých ranních hodinách zasahovali u požáru Slunečních lázní u jablonecké přehrady. Dřevěný objekt zcela téměř celý shořel. Příčinu požáru vyšetřují hasiči společně s policisty.

Voliči v Liberci budou v podzimních komunálních volbách vybírat z deseti kandidátek. Před čtyřmi lety bylo pro komunální volby v krajském městě podáno a zaregistrováno 12 kandidátek. Od roku 1990 je to teprve podruhé, kdy mají lidé ve volbách do městského zastupitelstva v Liberci tak málo na výběr. 

Ve stotisícovém Liberci budou voliči na podzim vybírat z deseti kandidátek

Voliči v Liberci budou v podzimních komunálních volbách vybírat z deseti kandidátek. Před čtyřmi lety bylo pro komunální volby v krajském městě podáno a zaregistrováno 12 kandidátek. Od roku 1990 je to teprve podruhé, kdy mají lidé ve volbách do...

Voliči na Liberecku budou mít v září na výběr jen ze čtyř kandidátů do Senátu, to je nejmenší počet v historii 34. obvodu. Liberecký magistrát v pátek zaregistroval všechny přihlášené. Před šesti lety kandidovalo na Liberecku devět lidí stejně jako v roce 2010, i v předchozích volbách bylo vždy kandidátů nejméně sedm. 

Do Senátu budou v září voliči na Liberecku vybírat jen ze čtyř kandidátů. Je to nejméně v historii

Voliči na Liberecku budou mít v září na výběr jen ze čtyř kandidátů do Senátu, to je nejmenší počet v historii 34. obvodu. Liberecký magistrát v pátek zaregistroval všechny přihlášené. Před šesti lety kandidovalo na Liberecku devět lidí stejně...

Ohodnoť článek

Foto Koláž Liberecké Drbny

Štítky přehled, srpen, drbna, téma, neobyčejní, politika, hasič, Liberec, lanová dráha, Ještěd, Drbna.cz, Sluneční lázně, Liberecký kraj, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Slovany, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SRPEN 2022: Jaká témata Liberecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.