Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Společnost

Nové CT v liberecké nemocnici je rychlejší a navíc daleko méně zatěžuje pacienta zářením

Krajská nemocnice Liberec disponuje úplně novým výpočetním tomografem (CT). Nejmodernější přístroj vyniká nejen svou rychlostí, ale také kvalitou a šetrností ke zdraví pacientů.

Dostavba Liliové ulice. Proluku naproti knihovně zaplní šestipodlažní dům

Nový bytový dům brzy zaplní proluku v Liliové ulici naproti knihovně. Staví zde Stavební bytové družstvo sever a byty už jsou na prodej. Výstavbou se tak uzavře celé náměstí dr. Edvarda Beneše.

PRŮZKUM: Strávit dovolenou v tuzemsku letos plánuje 76 procent Čechů

Strávit dovolenou v tuzemsku letos podle průzkumu státní agentury CzechTourism plánuje 76 procent Čechů. V průměru bude trvat 13 dní, lidé za ni utratí 6840 korun na osobu, což je o 700 Kč více, než uváděli loni. Nejčastěji se Češi chystají do...

Kraj zřídí nové příspěvkové organizace pro zoologickou a botanickou zahradu

Na konci roku převezme Liberecký kraj zoologickou a botanickou zahradu od města Liberec. Krajští zastupitelé schválili zřízení dvou nových příspěvkových organizací Zoo Liberec a Botanická zahrada Liberec-LK od 1. července.

Návštěvnost turisticky oblíbených míst poznamenala koronakrize, provozovatelé nyní lákají na novinky

Koronavirus výrazně poznamenal návštěvnost turisticky oblíbených míst a atrakcí v našem regionu. Propad návštěvnosti o desítky procent v porovnání s rokem 2019 zaznamenali téměř všude, i v nejoblíbenějších turistických cílech Libereckého kraje,...

V meandrech Ploučnice vzniknou desítky nových tůní. Pomohou kuňce ohnivé

Nové tůně, které plánuje vybudovat Liberecký kraj v meandrech Ploučnice, by měly zlepšit život zdejších obojživelníků a vzácných žab, jako je kuňka ohnivá.

Pečovatelka z Velkých Hamrů žádá omluvu. Ředitel domova obdržel předžalobní výzvu

Advokátní kancelář spolupracující se Zdravým fórem zaslala řediteli Domova důchodců Velké Hamry Čestmíru Skrbkovi předžalobní výzvu k veřejné omluvě. Omluvit se má pečovatelce, kterou podle advokátů nepřímo obvinil z podílu na smrti klienta domova.

Pomůžete dobré věci? Maminka Sofinky shání ze všech sil příspěvek na auto, které pro ni potřebuje

„Příběh mé holčičky se začal psát v roce 2007. Narodila se mi po bezproblémovém těhotenství jako krásné, zdravé, všemi toužebně očekávané miminko. Princeznička po prvorozeném synovi. Všichni jsme z ní byli u vytržení.“ Tak vzpomíná maminka Jana...

Koalice Zastavme špinavé prachy bojuje proti fosilním palivům. V Liberci protestovala před pojišťovnou

Otevřený dopis vyzývající pojišťovny k okamžitému ukončení podpory uhelného průmyslu, chtěli odpoledne předat zástupci koalice Zastavme špinavé prachy liberecké pobočce pojišťovny Generali. Ta ale dnes zavřela dřív.

Česko učinilo první velký krok v boji s dvojí kvalitou. Nesmí ale zůstat posledním

Téma dvojí kvality přivedla do popředí zájmu Evropské unie Česká republika spolu s dalšími „novými“ členskými státy. Hlavní motivací byly testy potravin a jiného zboží, které ukázaly, že mezi produkcí pro jednotlivé státy mohou být výrazné...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.