Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Společnost

V centru města dobrovolníci vytvořili šatník pro uprchlíky. V prodejně pomáhají i příchozí

V Liberci se před pár dny proměnila v dobročinný šatník malá prodejna v obchodním centru Forum se vstupem z Jánské ulice. Chodí tam zejména ukrajinské ženy s dětmi a na stojanech s oděvy hledají něco vhodného. Některé tam pak i zůstávají a...

Nových dárců krve mělo transfuzní oddělení liberecké krajské nemocnice loni nejméně za poslední roky. Přišlo jich 435, což bylo skoro o 160 méně než v roce 2020 a o 125 méně než v roce 2019. Za loňským nižším počtem byla zřejmě covidová pandemie.

Ubytování pro uprchlíky. Hotely Pytloun ubytovaly od začátku krize kolem padesáti uprchlíků, přidávají se další

Hotelová síť Pytloun hotels ubytovala od začátku krize kolem 50 uprchlíků z Ukrajiny, zatím zdarma. Náklady na jejich ubytování pomáhají pokrýt tržby od běžných hostů, řekl majitel řetězce Lukáš Pytloun. Schválený příspěvek 250 korun na osobu...

Liberecký kraj nebude zvyšovat ceny jízdného, slevy se ale sníží

Liberecký kraj nebude zvyšovat jízdné v regionálních autobusech a vlacích. Úpravy původně vzhledem k rostoucím nákladům zvažoval k 1. červenci, nakonec od toho upustil, protože nechce zvyšovat zátěž pro obyvatele.

Stavba parkovacího domu u krajského úřadu začne v dubnu. Kraj vybral společnost BAK

Rada Libereckého kraje vybrala ve výběrovém řízení společnost BAK, která postaví nový parkovací dům v centru Liberce u krajského úřadu. Cenová nabídka stavební firmy činila bezmála 162 milionů korun bez DPH. Stavba začne v dubnu letošního roku,...

Miniaturní strom v misce. V liberecké botanické zahradě vykvetly bonsaje

Pěstování zminiaturizovaných stromů v miskách zvaných bonsai má staletou tradici. Z východní Asie se tento zvyk postupně rozšířil do celého světa, rozkvetlé bonsaje můžete vidět i v liberecké botanické zahradě.

Vítězná letos projde proměnou. Obnoví se alej, přibudou cyklopruhy

Už letos má proběhnout rekonstrukce Vítězné ulice od křižovatky s Masarykovou třídou až ke Štefánikově náměstí. V rámci revitalizace se bude nejprve kácet, torzo současné aleje má být obnoveno, vzniknou zde i cyklopruhy a také parkování pro...

Úřad práce v Liberci má kolem 150 žádostí od ukrajinských uprchlíků. Zájem o práci je velký

Váleční uprchlíci z Ukrajiny mají v Libereckém kraji velký zájem najít uplatnění. Úřad práce už přijal kolem 150 žádostí o povolení k zaměstnání. Žádosti vyřizují úředníci obratem a někteří z těchto lidí už do práce i nastoupili. 

Darujte knihy v ukrajinštině. Liberecká knihovna chce vytvořit knižní fond pro Ukrajince

Liberecká krajská knihovna chce vytvořit knižní fond pro rodiny ukrajinských uprchlíků. K zakoupení ale mnoho knih v ukrajinštině v ČR není, proto knihovna žádá veřejnost o pomoc.

Liberecká univerzita uvolní pro uprchlíky blok harcovských kolejí. Studenti o ubytování nepřijdou

Na základě rozhodnutí krajského krizového štábu se uvolní část bloku vysokoškolských kolejí v Harcově pro ubytování ukrajinských uprchlíků. Blok F by měl být uvolněn do pátku. Studenti o ubytování nepřijdou, musí se jen přestěhovat na jiné bloky.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.